Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά τεσσάρων ετών η τιμή του «μαύρου χρυσού» – Υποχώρησε κάτω από τα 90 δολάρια

Σε χαμηλά τεσσάρων ετών η τιμή του «μαύρου χρυσού» – Υποχώρησε κάτω από τα 90 δολάρια
Διαπραγματεύεται πέριξ των 88 δολαρίων το βαρέλι
Σε χαμηλά τεσσάρων ετών διαπραγματεύεται η τιμή του «μαύρου χρυσού», καθώς υποχώρησε κάτω από τα 90 δολάρια το βαρέλι, φθάνοντας σε επίπεδα που είχε να δει από το 2010 και συγκεκριμένα στα 88 δολάρια.
Οι αναλυτές φοβούνται παρέμβαση του ΟΠΕΚ προκειμένου να μπει φρένο στη σοβαρή διόρθωση που υφίστανται οι τιμές του πετρελαίου και επισημαίνουν ότι όταν η τιμή του πετρελαίου παλαιότερα είχε φθάσει σε επίπεδα πέριξ των 85 δολαρίων, ο Οργανισμός είχε ανακοινώσει μείωση της παραγωγής.
Σήμερα, Παρασκευή, η τιμή ανά βαρέλι του πετρελαίου τύπου West Texas, συνδεδεμένου με τις ΗΠΑ, υποχώρησε μέχρι τα 83 δολάρια, που αποτελούν χαμηλά από το 2012, έπειτα από πτώση που ξεπέρασε το 2%.
Η τιμή του πετρελαίου Brent, όχι μόνο υποχώρησε κάτω από το όριο των 90 δολαρίων, αλλά έφθασε μέχρι και τα 88,1 δολάρια, που αποτελούν επίπεδα που είχε να δει από τα τέλη του 2010.
Η υποβάθμιση των προοπτικών ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας αυτή την εβδομάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μειώνει τις προοπτικές σχετικά με τη ζήτηση αργού πετρελαίου.
Παράλληλα, η αδιάκοπη αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ μετριάζει την πίεση προς τις χώρες μέλη του ΟΠΕΚ.
Η τιμή του Brent έχει υποχωρήσει σχεδόν 25% από το ετήσιο ανώτατο των 115,7 δολαρίων, που έφτασε τον Ιούνιο μετά τις συγκρούσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας και το ξέσπασμα της βίας στη Μέση Ανατολή.
Η πτώση έχει επεκταθεί στο σύνολο της αγοράς εμπορευμάτων, και ιδιαίτερα στα βασικά μέταλλα, όπως ο χαλκός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης