Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Τι συμβαίνει με τον Kim Jong Un; - Άφαντος εδώ και έναν μήνα ο ηγέτης - Στο σκοτάδι οι μυστικές υπηρεσίες

Βόρεια Κορέα: Τι συμβαίνει με τον Kim Jong Un; - Άφαντος εδώ και έναν μήνα ο ηγέτης - Στο σκοτάδι οι μυστικές υπηρεσίες
Φήμες ακόμη και για πραξικόπημα στη Β. Κορέα

Άφαντος παραμένει εδώ και ένα μήνα ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, με τα σενάρια να φουντώνουν και τις μυστικές υπηρεσίες ανά τον πλανήτη να βρίσκονται στο σκοτάδι.
Όπως σχολιάζει το Bloomberg, αν επαληθευτούν τα σενάρια ότι ο βορειοκορεάτης δικτάτορας είναι άρρωστος, η CIA αλλά και οι υπόλοιπες μυστικές υπηρεσίες, θα είναι οι τελευταίες που θα το μάθουν.
Οι θεωρίες για την παρατεταμένη απουσία του νεαρού ηγέτη, τόνισαν την αδυναμία των μυστικών υπηρεσιών να διεισδύσουν στο εσωτερικό του καθεστώτος, όπως σχολιάζουν και πρώην και νυν αξιωματούχων που έχουν κατασκοπεύσει στο παρελθόν τη Β. Κορέα για λογαριασμό των ΗΠΑ και τη Ν. Κορέας.
Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά ο David Maxwell, αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου για την Ειρήνη και την Ασφάλεια στο Πανεπιστήμιο Georgetown στην Ουάσιγκτον, είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζει κανείς τι σκέφτεται ο Kim Jong Un, τι κάνει και ποιες είναι οι προθέσεις του.
Μέχρι στιγμής, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ο Kim υποφέρει από "δυσφορία" και έχει προβάλλει ένα βίντεο στο οποίο ο Kim κουτσαίνει.
Ο ηγέτης της Β. Κορέας είναι ο μεγάλος απών από τους σημερινούς εορτασμούς για την 69η επέτειο της ίδρυσης του κυβερνώντος κόμματος.
Πάντως δεν λείπουν και οι θεωρίες για πραξικόπημα σε βάρος του νεαρού εκκεντρικού και ιδιαίτερα σκληρού ηγέτη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία απόδειξη ότι ευσταθεί αυτό το σενάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης