Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ύστατη έκκληση προς Γαλλία και Ιταλία απευθύνει η Κομισιόν - Ζητά να αλλάξουν άμεσα οι προϋπολογισμοί για το 2015

Ύστατη έκκληση προς Γαλλία και Ιταλία απευθύνει η Κομισιόν - Ζητά να αλλάξουν άμεσα οι προϋπολογισμοί για το 2015
«Μία απόρριψη του γαλλικού και ιταλικού προϋπολογισμού από την Κομισιόν θα δημιουργήσει πολιτικές δυσκολίες»
Έκκληση προς την Ιταλία και τη Γαλλία να τροποποιήσουν άμεσα τους προϋπολογισμούς τους για το 2015 απευθύνει η Κομισιόν, ενόψει της τελικής υποβολής των σχετικών προσχεδίων.
Ειδικότερα, πηγές της Κομισιόν, μιλώντας στο Reuters, επισημαίνουν πως η Ε.Ε. θα ζητήσει από τις κυβερνήσεις σε Ρώμη και Παρίσι να τροποποιήσουν τους προϋπολογισμούς του 2015, προκειμένου να αποφευχθεί η απόρριψή τους.
Ας σημειωθεί πως Ιταλία και Γαλλία κινδυνεύουν με απόρριψη των προϋπολογισμών τους, καθώς δεν περιλαμβάνουν σ’ αυτούς τη μείωση του ελλείμματος κάτω του -3%.
Τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. καλούνται να υποβάλουν το προσχέδιο του προϋπολογισμού τους έως τις 15 Οκτωβρίου. Η Κομισιόν θα αποφανθεί επί αυτών έως τις 30 Νοεμβρίου.
Παρά τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε., οι οποίοι εφαρμόζονται από το 2015, Γαλλία και Ιταλία αρνούνται να μειώσουν το έλλειμμα κάτω του -3%.
Η Γαλλία αναμένει πως το έλλειμμα θα υποχωρήσει κάτω του ευρωπαϊκού ορίου το 2017, ενώ η Ιταλία το 2016.
«Μία απόρριψη του γαλλικού και ιταλικού προϋπολογισμού από την Κομισιόν θα δημιουργήσει πολιτικές δυσκολίες τόσο στον F. Hollande όσο και στον M. Renzi» καταλήγουν οι αξιωματούχοι της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης