Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Χάθηκαν» 1,54 τρισ. δολάρια από τις διεθνείς αγορές μέσα σε μία εβδομάδα – Μετοχές και πετρέλαιο στο επίκεντρο του sell off

tags :
«Χάθηκαν» 1,54 τρισ. δολάρια από τις διεθνείς αγορές μέσα σε μία εβδομάδα – Μετοχές και πετρέλαιο στο επίκεντρο του sell off
Στην αλλαγή της νομισματικής πολιτικής της Fed και στην αδυναμία των οικονομικών της Κίνας και της Γερμανίας αποδίδεται η πτώση στις αγορές
Περί τα 1,54 τρισ. δολάρια "χάθηκαν" μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα από τις διεθνείς αγορές, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, την ώρα που οι κεντρικές τράπεζες δείχνουν ανήμπορες να παρουσιάσουν ένα οργανωμένο σχέδιο στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει το Bloomberg, η πτώση των διεθνών δεικτών την προηγούμενη εβδομάδα "κόστισε" στους επενδυτές περί τα 1,54 τρισ. δολάρια, με τις μετοχές και το πετρέλαιο να βρίσκονται ψηλά στη λίστα των assets που "χτυπήθηκαν" από το sell off.
Η πτώση των μετοχών αποδίδεται στις ανησυχίες που προβάλουν οι επενδυτές σχετικά με τις αποτιμήσεις, την ώρα που η Federal Reserve βρίσκεται σε διαδικασία σύσφιγξης της νομισματικής της πολιτικής.
Την ίδια ώρα, οι οικονομίες της Κίνας και της Γερμανίας δείχνουν να αδυνατούν να συγκρατήσουν την ορμή των προηγούμενων τριμήνων, πλήττοντας την κερδοφορία των εισηγμένων και το επιχειρηματικό κλίμα στις ανεπτυγμένες οικονομίες.
"Οι άνθρωποι ανησυχούν για την πορεία της οικονομίας από το τέταρτο τρίμηνο και πέρα", δήλωσε ο Ryan Huang, στρατηγικός αναλυτής της IG στην Σιγκαπούρη.
"Μπορεί τα σημερινά στοιχεία από την οικονομία της Κίνας να ήταν καλύτερα του αναμενομένου, αλλά υπάρχει πάρα πολύ αρνητικότητα στις αγορές.
Οι επενδυτές αναζητούν πιο θετικές ειδήσεις σχετικά με την πορεία των δεικτών", πρόσθεσε ο Huang.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Goldman Sachs, Craig Broderick, οι αγορές κινδυνεύουν με ένα σοκ ρευστότητας και άλλους κινδύνους που δεν είναι εμφανείς σήμερα.
Οι επενδυτές σε όλες τις κατηγορίες ενεργητικού που δεν καταλαβαίνουν ότι οι κρίσεις συμβαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα, υποτιμούν τους κινδύνους που μπορεί να υπάρξουν, πρόσθεσε ο Broderick.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης