Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tepco: Ζημίες 15,3 δισ. δολ. το α' 3μηνο του 2011 λόγω της πυρηνικής κρίσης

Tepco: Ζημίες 15,3 δισ. δολ. το α' 3μηνο του 2011 λόγω της πυρηνικής κρίσης
Ζημίες 15,3 δις δολάρια κατέγραψε η Tepco το πρώτο τρίμηνο του 2011, λόγω των επιβαρύνσεων της εταιρείας από τη μετασεισμική πυρηνική κρίση στη Φουκουσίμα. Σύμφωνα με την Tepco, αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα και την παραίτησή του ο πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρείας, Masataka Shimizu.
Η Tepco υποχρεώθηκε να συνυπολογίσει τις μαζικές υποτιμήσεις του ενεργητικού της μετά την αιφνίδια και οριστική διακοπή της λειτουργίας τουλάχιστον τεσσάρων από τους έξι αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, που επλήγη από τον τρομερό σεισμό και το γιγάντιο τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.
Πριν από το δυστύχημα, η Tepco ήλπιζε ότι θα τελείωνε το περασμένο οικονομικό έτος με καθαρό κέρδος 110 δισ. γεν (σχεδόν 1 δισ. ευρώ).
Ο όμιλος, ο οποίος θα λάβει κρατική υποστήριξη για να αποζημιώσει τα θύματα αυτής της καταστροφής, δεν είναι σε θέση να προβεί σε οικονομικές προβλέψεις για τους ερχόμενους μήνες, καθώς η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό είναι αδύνατο να σταθεροποιηθεί πριν από τουλάχιστον ένα εξάμηνο.
Η εταιρεία, επίσης, θα ανακοινώσει σημαντικές αλλαγές στο προσωπικό της μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα της περασμένης οικονομικής χρονιάς που έληξε το Μάρτιο. Οι ζημίες, ωστόσο, ήταν χαμηλότερες των εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για 18,4 δις δολαρίων την τρέχουσα χρονιά εξαιτίας του ατυχήματος στον πυρηνικό σταθμό.

Παραιτείται ο Πρόεδρος της Tepco

Ο Masataka Shimizu θα παραιτηθεί και ενώ η πυρηνική κρίση συνεχίζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Φουκουσίμα 250 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Τόκιο, σύμφωνα με την εφημερίδα Γιομιούρι. Ο διευθυντής του λογιστηρίου της εταιρείας Katsutoshi Chikudate, αναμένεται να διαδεχθεί τον Shimizu στο τιμόνι της εταιρείας, αναφέρει η εφημερίδα χωρίς όμως να αποκαλύπτει τις πηγές της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης