Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tumpel-Gugerell (ΕΚΤ): Πρέπει σταδιακά να αρθούν τα έκτακτα μέτρα στήριξης

tags :
Tumpel-Gugerell (ΕΚΤ): Πρέπει σταδιακά να αρθούν τα έκτακτα μέτρα στήριξης
Υπέρμαχος της σταδιακής άρσης των έκτακτων μέτρων στήριξης της οικονομίας δήλωσε το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Gertrude Tumpel-Gugerell, υποστηρίζοντας ότι η ανάκαμψη της οικονομίας βαίνει όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.
Τα έκτακτα μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής θα πρέπει να μειωθούν σταδιακά, καθώς τόσο οι χρηματοοικονομικές συνθήκες όσο και τα μακροοικονομικά μεγέθη βελτιώνονται, ανέφερε η Tumpel-Gugerell. Πλέον οι κυβερνήσεις θα πρέπει να κάνουν αυτό που είναι απαραίτητο ώστε να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών και να προωθήσουν την απαραίτητη εμπιστοσύνη.
Η Tumpel-Gugerell επισήμανε παράλληλα ότι θα πρέπει να γίνουν πιο εντατικά βήματα για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τόσο των τραπεζικό κλάδο όσο κα τις αγορές, ενώ δήλωσε ότι δεν πρέπει να θέσουμε υπεύθυνο το κοινό μας νόμισμα για τις ανισορροπίες στις αγορές και την έλλειψη εποπτείας.
"Θεωρώ ότι η νομισματική πολιτική είναι σε θέση να αντιδράσει με δύο τρόπους έναντι των πληθωριστικών πιέσεων, διαφορετικούς μάλιστα. Τα πρώτα χρόνια ύπαρξης του ευρώ προσπαθούσαμε να καταπολεμήσουμε τις πληθωριστικές πιέσεις. Τα επόμενα χρόνια, προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε την ύφεση", σχολιάζει η ίδια.
Σύμφωνα με την Tumpel-Gugerell, η βασική πρόκληση για το μέλλον είναι η διατήρηση της σταθερότητας των τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης