Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποφυλακίστηκε προσωρινά ο Strauss-Kahn - Στο "Σημείο Μηδέν" η κατοικία του στη Ν. Υόρκη

Αποφυλακίστηκε προσωρινά ο Strauss-Kahn - Στο
(upd) Βγήκε από τη φυλακή αργά το βράδυ της Παρασκευής ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Dominique Strauss-Kahn, μετά από την καταβολή εγγύησης 1 εκατ. δολαρίων, καθώς αφού βρέθηκε το σπίτι όπου θα μείνει μέχρι να δικαστεί στη Νέα Υόρκη.
Ο Strauss-Kahn «αναχώρησε από τη φυλακή συνοδεία αστυνομικών», ανέφερε ο Steven Morello, εκπρόσωπος της υπηρεσίας σωφρονισμού. Η υπηρεσία σωφρονισμού της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι κατατέθηκε για λογαριασμό του Strauss-Kahn η απαιτηθείσα από το δικαστήριο εγγύηση 1 εκατ. δολαρίων σε μετρητά και 5 εκατ. δολαρίων σε εγγυητικά χρεόγραφα κι αφέθηκε ελεύθερος έξι ημέρες μετά τη σύλληψή του λόγω των εις βάρος του κατηγοριών για απόπειρα βιασμού.
Η εισαγγελία της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι ο γάλλος πολιτικός και οικονομολόγος θα μεταβεί σε «μια προσωρινή κατοικία μετά την απελευθέρωσή του». Οι προσπάθειες να βρεθεί μια τοποθεσία όπου θα μπορούσε να μείνει προσωρινά υπό αυστηρή παρακολούθηση στην διάρκεια της πολύμηνης διαδικασίας ως την δίκη του αποδείχθηκαν δυσκολότερες από ότι αναμενόταν χθες. Η τοποθεσία όπου βρίσκονταν δύο διαμερίσματα στο Μανχάταν τα οποία ήθελε να ενοικιάσει η σύζυγός του αποκαλύφθηκε και δημοσιογράφοι προσπάθησαν να εισβάλουν σε αυτή, δήλωσε ένας από τους συνηγόρους του, ο William Taylor.
Θα μείνει τελικά σε ένα διαμέρισμα κοντά στο λεγόμενο Σημείο Μηδέν, την τοποθεσία όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Η ιδιωτική ζωή του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, συμπεριλαμβανομένης της επικοινωνίας του με την οικογένειά του, είναι στενά περιορισμένη στο πλαίσιο των όρων αποφυλάκισής του.

Η ιδιωτική ζωή του Ντομινίκ Στρος-Καν, συμπεριλαμβανομένης της επικοινωνίας του με την οικογένειά του, είναι στενά περιορισμένη στο πλαίσιο των όρων αποφυλάκισής του, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα γαλλική εφημερίδα.
Η Le Parisien επικαλείται ανώνυμο στενό φίλο της οικογένειας ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ κλήθηκε να υποβάλει μία λίστα με τα ονόματα μόλις τεσσάρων ανθρώπων που δεν θα χρειάζονται άδεια για να τον επισκεφθούν.
"Θα είναι η Αν (Σινκλέρ, η σύζυγος) φυσικά. Και οι δύο δικηγόροι του," είπε στην εφημερίδα η πηγή, που δεν ήταν σίγουρη για το τέταρτο όνομα.
Ο 62χρονος Στρος-Καν έχει τέσσερα παιδιά- τρεις κόρες κι έναν γιό- από δύο προηγούμενους γάμους. Η Le Parisien θεωρεί ότι η νεότερη κόρη του, 26χρονη Καμίλ, η οποία ζει στη Νέα Υόρκη και με την οποία γευμάτισε ο Στρος-Καν την ημέρα που συνελήφθη, είναι το τέταρτο πρόσωπο στη λίστα.
Η εφημερίδα έγραψε επίσης ότι η Καμίλ κατέθεσε ενώπιον των ενόρκων, που του απήγγειλαν κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εις βάρος καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, στις 14 Μαϊου.
Η εφημερίδα δεν ανέφερε την πηγή του δημοσιεύματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης