Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Σκηνικό σύγκρουσης με Ιταλία και Γαλλία στήνει η Angela Merkel - «Μονόδρομος η λιτότητα»

FT: Σκηνικό σύγκρουσης με Ιταλία και Γαλλία στήνει η Angela Merkel - «Μονόδρομος η λιτότητα»
"H Ευρωζώνη θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών μόνο χάρη στη δημοσιονομική πειθαρχία"
Σκηνικό σύγκρουσης με την Ιταλία και τη Γαλλία στήνει η Angela Merkel, η οποία εμφανίζεται αποφασισμένη να υπερασπιστεί έως το τέλος τη δημοσιονομική πειθαρχία στις χώρες της Ευρωζώνης.
Μία ημέρα μετά την υποβολή των εθνικών προϋπολογισμών στην Κομισιόν, η Angela Merkel υποστήριξε πως «όλα τα κράτη – μέλη πρέπει να αποδεχθούν τους ευρωπαϊκούς, δημοσιονομικούς κανονισμούς».
«Καρφώνοντας» επί της ουσίας τον M. Renzi και τον F. Hollande, η Καγκελάριος της Γερμανίας διαμήνυσε πως η Ευρωζώνη θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών μόνο χάρη στη δημοσιονομική πειθαρχία.
Ας σημειωθεί πως ο προϋπολογισμός της Ιταλίας προβλέπει φορο-ελαφρύνσεις, ύψους 18 δισ. ευρώ και αύξηση του ελλείμματος στο -2,9% από -2,2% προηγουμένως.
Παράλληλα, ο προϋπολογισμός της Γαλλίας περιλαμβάνει έλλειμμα -4,3% του ΑΕΠ, την ώρα όπου το ευρωπαϊκό όριο είναι το -3%.
Αμφότερες οι χώρες κινδυνεύουν με απόρριψη των προϋπολογισμών τους, καθώς δεν εκπληρώνουν τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.
«Η κρίση στην Ευρώπη δεν είναι μόνιμη. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει πως έχει ξεπεραστεί» σημείωσε η Angela Merkel.
«Οι Ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γερμανίας, η οποία έχει καταφέρει να συνδυάσει επιτυχώς τη δημοσιονομική προσαρμογή με την οικονομική ανάπτυξη» διέτεινε παράλληλα.
«Αν και η ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί, οι επενδύσεις δύνανται να παράσχουν μία σημαντική ώθηση, δίχως η Γερμανία να παρεκκλίνει από το μονοπάτι της δημοσιονομικής προσαρμογής» κατέληξε η Angela Merkel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης