Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξαήμερο πτωτικό σερί για τον Dow - Ράλι +10,13% για το ADR της ΕΤΕ

tags :
Εξαήμερο πτωτικό σερί για τον Dow - Ράλι +10,13% για το ADR της ΕΤΕ
Οριακή άνοδος για τον Nasdaq και τον S&P 500 
Για έκτη συναπτή ημέρα συνεχίστηκαν οι απώλειες για τον Dow, o oποίος πλέον κινδυνεύει να χάσει και τις 16.000 μονάδες.
Με τους επενδυτές να εξακολουθούν να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην παγκόσμια οικονομία και την απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ να διατηρείται κάτω του 2%, ο Dow υποχώρησε στο -0,16% και τις 16.117 μονάδες.
Αντίθετα, ο Nasdaq ενισχύθηκε στο +0,05% και τις 4.217 μονάδες και ο S&P 500 στο +0,01% και τις 1.863 μονάδες.
Παράλληλα, το ADR της ΕΤΕ κατέγραψε άλμα στο +10,13% και τα 2,39 δολάρια.
Επίσης, ο δείκτης φόβου VIX κατέγραψε άνοδο στο +2% και τις 25,71 μονάδες.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, σημαντικά άνοδο 1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ, τον Σεπτέμβριο.
Η αύξηση ήταν ισχυρότερη των εκτιμήσεων, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 0,4%.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τρίτη τριμηνιαία αύξηση με ετήσιο ρυθμό 3,2%.
Η βιομηχανική παραγωγή του Αυγούστου αναθεωρήθηκε σε πτώση 0,2% από την αρχική αναφορά για πτώση 0,1%.
Παράλληλα, σε χαμηλά 14 ετών υποχώρησε ο αριθμός των νέων ανέργων στις ΗΠΑ, σηματοδότωντας την βελτίωση του κλίματος στην αγορά εργασίας.
Ειδικότερα οι αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 23 χιλ. στις 264 χιλ, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Οκτωβρίου.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από τον Απρίλιο του 2000.
Τα στοιχεία διέψευσαν τους αναλυτές που ανέμεναν μικρότερη πτώση στις 290 χιλ.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, όπου οι νέες αιτήσεις βρίσκονται κάτω από το όριο των 300 χιλ.
Ο μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων στις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησε κατά 10.750, καταγράφοντας τον χαμηλότερο μέσο όρο από τον Ιούνιο του 2006.
Επίσης, οι συνεχείς αιτήσεις, που αντιπροσωπεύουν όσους ήδη λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, αυξήθηκαν κατά 7 χιλ., στα 2,39 εκατ. την εβδομάδα που έληξε στις 4 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης