Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεταμένο το κλίμα στη συνάντηση Putin και Ευρωπαίων για την κρίση στην Ουκρανία – Αγεφύρωτες οι διαφορές Δύσης – Ρωσίας

tags :
Τεταμένο το κλίμα στη συνάντηση Putin και Ευρωπαίων για την κρίση στην Ουκρανία – Αγεφύρωτες οι διαφορές Δύσης – Ρωσίας
Θα υπάρξουν και νέες επαφές Putin, Poroshenko, Merkel και Hollande εντός της ημέρας
Αγεφύρωτες παραμένουν οι διαφορές της ΕΕ και της Ρωσίας για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ουκρανίας.
Αυτό διαφάνηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Petro Poroshenko, η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande, ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, David Cameron και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Ασίας που γίνεται στο Μιλάνο.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο αναφέρεται πως μερικοί ηγέτες της Δύσης δείχνουν απόλυτη απροθυμία στο να είναι αντικειμενικοί αναφορικά με την ουκρανική κρίση, παρά του ότι ο Vladimir Putin, μιλώντας στους δημοσιογράφους, δήλωσε χαμογελαστός για την συνάντηση ότι «ήταν καλή, ήταν θετική».
Το αρνητικό αυτό κλίμα επιβεβαίωσε κατόπιν της συνάντησης και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi, ο οποίος αν και δήλωσε πιο θετικός ως προς τις προοπτικές μιας λύσης στην ουκρανική κρίση, υπογράμμισε ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών παραμένουν.
Χαρακτηριστικά ο Renzi ανέφερε ότι αν και οι συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές, ωστόσο υπάρχουν μεγάλες διαφορές.
Αυτό άλλωστε είχε επιβεβαιωθεί σε όλες τις συναντήσεις που είχαν προηγηθεί.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας και η καγκελάριος της Γερμανίας είχαν συμφωνήσει ότι πολλές από τις παραμέτρους σχετικά με το ειρηνευτικό σχέδιο που συμφωνήθηκε τον περασμένο μήνα στη Λευκορωσία παραμένουν κενό γράμμα.
Κατά τη συνάντηση που είχε χθες η Merkel με τον Putin επιβεβαιώθηκε, όπως άλλωστε ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ότι οι δύο πλευρές εξακολουθούν να έχουν «σοβαρές διαφωνίες» για την ουκρανική κρίση.
Όπως ανακοινώθηκε ο Putin θα έχει νέα συνάντηση εντός της ημέρας με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Petro Poroshenko, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel και με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Francois Hollande.
Η ανάγκη εύρεσης μιας λύσης της ουκρανικής κρίσης είναι άκρως απαραίτητη για την οικονομία της ΕΕ.
Το κατέστησε σαφές ο Ewald Nowotny, μέλος του εκτελεστικού μέλους του ΔΣ της ΕΚΤ, ο οποίος αφού υπογράμμισε ότι μάλλον θα πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα κάτω οι εκτιμήσεις για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας για το 2015 λόγω της ουκρανικής κρίσης, εκτίμησε ότι η επίλυση του ζητήματος της Ουκρανίας είναι σημαντική για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης