Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλο-γερμανική προειδοποίηση - Η Ευρωζώνη αποδυναμώνεται - Σχεδιάζεται πρόγραμμα τόνωσης των επενδύσεων - Τον Δεκέμβριο οι ανακοινώσεις

Γαλλο-γερμανική προειδοποίηση - Η Ευρωζώνη αποδυναμώνεται - Σχεδιάζεται πρόγραμμα τόνωσης των επενδύσεων - Τον Δεκέμβριο οι ανακοινώσεις
Mέχρι τις αρχές του Δεκεμβρίου θα υπάρξουν πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση των επενδύσεων
Η οικονομία της Ευρωζώνης αποδυναμώνεται, παραδέχονται από κοινού Γερμανία και Γαλλία, επιχειρώντας να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα που διαμορφώνεται για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.
"Η Ευρωζώνη αποδυναμώνεται", παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, W. Schaeuble, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Γάλλο ομόλογό του, M. Sapin.
"Συμφωνήσαμε με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών να παρουσιάσουμε εντός του Δεκεμβρίου κοινό σχέδιο για την τόνωση των επενδύσεων, αλλά και νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων", πρόσθεσε ο Schaeuble για να συμπληρώσει, επίσης, πως Γερμανία και Γαλλία δηλώνουν αποφασισμένες για την τόνωση των επενδύσεων στην Ευρωζώνη, κάνοντας χρήση κάθε διαθέσιμου μέτρου.
Λαμβάνοντας τον λόγο ο Γάλλος Sapin διεμήνυσε πως η οικονομία της Ευρωζώνης αποδεικνύεται πιο αδύναμη του αναμενομένου, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη για την ανάληψη νέας, πρόσθετης δράσης.
"Mέχρι τις αρχές του Δεκεμβρίου θα υπάρξουν πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση των επενδύσεων", τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών για να προσθέσει, εστιάζοντας στη Γαλλία, πως το Παρίσι βρίσκεται αντιμέτωπο με μια μεγάλη πρόκληση: Να μειώσει τις κρατικές δαπάνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης