Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Περαιτέρω διευκρινίσεις για τον προϋπολογισμό του 2015, ζήτησε η Κομισιόν

Ιταλία: Περαιτέρω διευκρινίσεις για τον προϋπολογισμό του 2015, ζήτησε η Κομισιόν
Την επιστολή της Κομισιόν δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας στην ιστοσελίδα του
Περαιτέρω πληροφορίες ζήτησε από την Ιταλία, η Κομισιόν, σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2015, καθώς φαίνεται να σχεδιάζει να «αποκλίνει σημαντικά» από τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Να σημειωθεί ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Ιταλία παρουσίασε έναν προϋπολογισμό που ξεφεύγει από την πολιτική λιτότητας, ωστόσο παραμένει εντός του ορίου που έχει θέσει η ΕΕ για το 2015, με σημείο αναφοράς το 3% του ΑΕΠ.
Η ιταλική κυβέρνηση ανέβαλε πάντως την δέσμευσή της για ισοσκελισμό του προϋπολογισμού τους με διαρθρωτικούς όρους - δηλαδή, προσαρμογή για τον οικονομικό κύκλο και τις εφάπαξ δαπάνες – από το 2015 για το 2017, γεγονός που την φέρνει πιθανή σύγκρουση με το εκτελεστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Η Ιταλία σχεδιάζει μια σημαντική απόκλιση από τις απαιτούμενες διαδρομές προσαρμογής για την επίτευξη του στόχου του μεσοπρόθεσμου προϋπολογισμού το 2015» ανέφερε η επιτροπή σε μια επιστολή που υπογράφεται από τον Αντιπρόεδρο Jyrki Katainen.
Η επιστολή, που δημοσιεύθηκε από το ιταλικό Υπουργείο Οικονομικών στην ιστοσελίδα του, ζητά για μια απάντηση, αν είναι δυνατόν, μέχρι την Παρασκευή.
Το ιταλικό υπουργείο δήλωσε ότι θα παρέχει τις αιτούμενες πληροφορίες μέσα στο ορισθέν χρονικό πλαίσιο.
Η Γαλλία και η Ιταλία έχουν θέσει σχέδια προϋπολογισμού, που θα μπορούσαν να τους φέρουν σε μια πορεία σύγκρουσης με τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Γαλλία επιδιώκει επιπλέον χρόνο για να θέσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού κάτω από το 3% του ΑΕΠ.
Το θέμα θα είναι στο επίκεντρο στη σύνοδο κορυφής αυτής της εβδομάδας των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης