Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδει τις «Κασσάνδρες» η Deutsche Bank: Και οι 24 γερμανικές τράπεζες θα περάσουν με επιτυχία τα stress tests της ΕΚΤ

Διαψεύδει τις «Κασσάνδρες» η Deutsche Bank: Και οι 24 γερμανικές τράπεζες θα περάσουν με επιτυχία τα stress tests της ΕΚΤ
Την εκτίμηση της Deutsche Bank επιβεβαίωσε νωρίτερα και η Handesblatt
Τις «Κασσάνδρες» διέψευσε κατηγορηματικά ο «νούμερο 2» στην ιεραρχία της Deutsche Bank, Jürgen Fitschen, o oποίος κατέστησε σαφές πως οι γερμανικές τράπεζες θα περάσουν επιτυχώς τα stress tests της ΕΚΤ.
Με τα αποτελέσματα των «τεστ αντοχής» της ΕΚΤ να ανακοινώνονται την Κυριακή, ο co-CEO της Deutsche Bank υποστήριξε πως όλες οι γερμανικές τράπεζες θα περάσουν επιτυχώς τα stress tests.
Ας σημειωθεί πως συνολικά 24 τράπεζες της Γερμανίας συμμετέχουν στον «έλεγχο» της ΕΚΤ.
Την αισιόδοξη εκτίμηση του Jürgen Fitschen επιβεβαιώνει και η εφημερίδα «Handesblatt», οι οποία νωρίτερα είχε μεταδώσει πως καμία από τις 24 γερμανικές τράπεζες δεν χρήζει πρόσθετων κεφαλαίων και ως εκ τούτου, καμία δεν πρόκειται να προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Πάντως, χθες, οι αναλυτές των Bankhaus Lampe και Bankhaus Metzler υπογράμμιζαν πως ο κίνδυνος αποτυχίας της Deutsche Bank στα stress tests είναι σημαντικός.
Ωστόσο, οι ίδιοι εξήγησαν πως ακόμη κι αν υπάρξει ενδεχόμενη αποτυχία της Deutsche Bank στα stress tests, η γερμανική τράπεζα θα κατορθώσει να καλύψει τις νέες κεφαλαιακές ανάγκες που ενδεχομένως να προκύψουν, από την αύξηση κεφαλαίου ύψους 8,5 δισ. ευρώ που πραγματοποίησε κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014.
"Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αποτυχίας της Deutsche Bank", εκτίμησε ο Guido Hoymann, αναλυτής της Bankhaus Metzler, που εδρεύει στη Φρανκφούρτη, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.
"Η πιθανότητα αποτυχίας είναι ορατή", προέβλεψε, στο ίδιο μήκος κύματος, ο Neil Smith, αναλυτής της Bankhaus Lampe, που εδρεύει στο Dusseldorf.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης