Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρό μήνυμα της Merkel προς Ιταλία και Γαλλία: Τα υψηλά ελλείμματα πλήττουν την ανάπτυξη - «Ναι» στο αναπτυξιακό σχέδιο του J.C. Juncker

Ηχηρό μήνυμα της Merkel προς Ιταλία και Γαλλία: Τα υψηλά ελλείμματα πλήττουν την ανάπτυξη - «Ναι» στο αναπτυξιακό σχέδιο του J.C. Juncker
«Ανάπτυξη και δημοσιονομική προσαρμογή έρχονται συγχρόνως»
Σεβασμό των δημοσιονομικών κανόνων της Ε.Ε. ζήτησε εκ νέου η Angela Merkel, αποστέλλοντας ηχηρό μήνυμα προς τις «ανυπάκουες» ευρωπαϊκές χώρες.
Προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., η Γερμανίδα Καγκελάριος υποστήριξε πως οι δημοσιονομικοί κανόνες πρέπει να χαίρουν τον απόλυτο σεβασμό όλων των κρατών - μελών.
Παράλληλα, σημείωσε πως η δημοσιονομική προσαρμογή οφείλει να συνδέεται με την ανάπτυξη.
Επίσης, ανακοίνωσε τη στήριξή της στο «αναπτυξιακό πακέτο» του J.C. Juncker, το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της ανάπτυξης και της αγοράς εργασίας μέσω της διοχέτευσης 300 δισ. ευρώ, σε βάθος τριετίας.
«Υποστηρίζω την πρόταση του J.C. Juncker για τις επενδύσεις, όπως άλλωστε υποστηρίζω και τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης» συνέχισε η Αng. Merkel.
Όσον αφορά την περίπτωση της Γαλλίας και της Ιταλίας, οι οποίες αρνούνται να μειώσουν το έλλειμμα κάτω του -3% , η Γερμανίδα Καγκελάριος διέτεινε πως τα υψηλά ελλείμματα δεν βοηθούν την ανάπτυξη, αντίθετα την πλήττουν.
«Ανάπτυξη και δημοσιονομική προσαρμογή έρχονται συγχρόνως. Εδώ και καιρό η Ευρώπη έχει υψηλά ελλείμματα και μηδενική ανάπτυξη. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος» κατέληξε η Angela Merkel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης