Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα μάκρο στήριξαν τη Wall Street

tags :
Τα μάκρο στήριξαν τη Wall Street

Σημαντικά κέρδη σημείωσε σήμερα η Wall Street, καθώς οι ανακοινώσεις από το μέτωπο των μακροοικονομικών αποτελεσμάτων ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών απέναντι στις αγορές και την οικονομία. Ο τραπεζικός κλάδος ξεχώρισε σήμερα, καθώς ο δανεισμός των καταναλωτών σημείωσε άνοδο τον Ιανουάριο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,17% στις 10.566 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,40% στις 1.138 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 1,48% στις 2.326 μονάδες

Σε επίπεδο εβδομάδας οι αμερικανικοί δείκτες σημείωσαν σημαντικά κέρδη.  Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 2,3%, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 3,1% και ο Nasdaq κέρδισε 3,9%

Κέρδη 5,1% σημείωσε η American International Group, καθώς «ευεργετικά» λειτούργησε η ανακοίνωση ότι θα πουλήσει το εναπομείναν ποσοστό της στην Transatlantic Holdings, το οποί αποτιμάται στα 494 εκατ. δολάρια. Το ποσό είναι ικανό να βοηθήσει την εταιρεία να αποπληρώσει τη βοήθεια που έλαβε από την αμερικανική κυβέρνηση.

Η άνοδος στην αγορά εμπορευμάτων οδήγησε στο +1,9% η Freeport-McMoRan και στο 3,1% την Alcoa.

Αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης ανεργίας στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο, καθώς διαμορφώθηκε στο 9,7%. Μάλιστα, οι χαμένες θέσεις εργασίας τον ίδιο μήνα έφτασαν τις 36.000, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μείωση κατά 90.000 των θέσεων εργασίας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης