Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Παράγει δοκιμαστικό εμβόλιο κατά του ιού Ebola – Θα αποσταλεί άμεσα στην Αφρική

Ρωσία: Παράγει δοκιμαστικό εμβόλιο κατά του ιού Ebola – Θα αποσταλεί άμεσα στην Αφρική
Από τις μελέτες που έγιναν, επιβεβαιώνεται η αποτελεσματικότητά του ενάντια σε έναν σημαντικό αριθμό ιογενών λοιμώξεων
Στην παραγωγή μιας παρτίδας δοκιμαστικού εμβολίου κατά του ιού Ebola ξεκίνησε η Ρωσία, που θα αποσταλεί στην Αφρική τις προσεχείς ημέρες προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ αποτελεσματικότητας, σύμφωνα εκπρόσωπο της παραγωγού φαρμακευτικής εταιρείας Yunona, Αλεξάντερ Πετρόφ.
Το εμβόλιο δημιουργήθηκε από το Βιοφαρμακευτικό Τεχνολογικό Κέντρο Ural.
Το εμβόλιο Triazavirin έχει εγκριθεί από το ρωσικό υπουργείο Υγείας, επισήμανε ο Αλ. Πετρόφ και πρόσθεσε ότι «οι μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι είναι υψηλή η αποτελεσματικότητά του ενάντια σε σημαντικό αριθμό ιογενών λοιμώξεων».
Παράλληλα, τα τεστ που έχουν γίνει, έχουν δείξει ότι είναι αποτελεσματικό έναντι πολλών ειδών αιμορραγικών πυρετών, όπως είναι ο πυρετός Marburg, που είναι στενά σχετιζόμενος με τον ιό Ebola.
Σημειώνεται ότι στις 13 Οκτωβρίου η αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ολγα Γκολοντέτς, είχε ανακοινώσει ότι ρώσοι ειδικοί ήταν πολύ κοντά στην ολοκλήρωση ενός εμβολίου κατά του ιού Ebola.
Παράλληλα, η Ρωσία και η Γουινέα θα υπογράψουν ένα σύμφωνο για τη μάχη εναντίον του ιού την ερχόμενη εβδομάδα, με την αναπληρωτή πρωθυπουργό να σημειώνει ότι «εργαζόμαστε στενά με την ηγεσία της Γουινέας για την υπογραφή ενός συμφώνου, ενώνοντας τις δυνάμεις μας στη μάχη κατά της επιδημίας του ιού Ebola».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης