Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρό μήνυμα Draghi προς τη Γερμανία: Οι «πλούσιες» χώρες να αυξήσουν την κατανάλωση - Αυστηρές συστάσεις προς Ιταλία και Γαλλία

Ηχηρό μήνυμα Draghi προς τη Γερμανία: Οι «πλούσιες» χώρες να αυξήσουν την κατανάλωση - Αυστηρές συστάσεις προς Ιταλία και Γαλλία
«Οι κανόνες της Ε.Ε. πρέπει να χαίρουν σεβασμού και αξιοπιστίας»
Αυστηρές συστάσεις προς Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία απηύθυνε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των 28 ηγετών της Ε.Ε.
Ειδικότερα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ υποστήριξε πως ο M. Draghi απηύθυνε έκκληση προς τη Γερμανία να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις, προκειμένου να τονωθεί η αδύναμη κατανάλωση.
«Όσες χώρες διαθέτουν δημοσιονομικό περιθώριο θα πρέπει να εξετάσουν μέτρα για την τόνωση της κατανάλωσης» φέρεται να διαμήνυσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, απευθυνόμενος προς την Angela Merkel.
Ωστόσο, οι συστάσεις του M. Draghi δεν εξαντλήθηκαν στη Γερμανία, καθώς κάλεσε την Ιταλία και τη Γαλλία να σεβαστούν τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
«Οι κανόνες της Ε.Ε. πρέπει να χαίρουν σεβασμού και αξιοπιστίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, κάλεσε και τους 28 ηγέτες της Ε.Ε. να πράξουν τα δέοντα, προκειμένου η Ευρώπη να αποφύγει τον κίνδυνο επιστροφής στην ύφεση.
«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες οφείλουν να αποφύγουν την επιστροφή στην ύφεση» διέτεινε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, επανέλαβε πως εάν κριθεί αναγκαίο, η κεντρική τράπεζα θα χρησιμοποιήσει πρόσθετα μη συμβατικά μέτρα.
Πάντως, ο M.Draghi, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΚΤ, απέφυγε να αναφερθεί στον κίνδυνο του αποπληθωρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης