Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαίνεται η σύγκρουση Γερμανίας και ΕΚΤ - Merkel: Ο Draghi πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητα - «Όχι» στη χρήση κεφαλαίων του ESM

Μαίνεται η σύγκρουση Γερμανίας και ΕΚΤ - Merkel: Ο Draghi πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητα - «Όχι» στη χρήση κεφαλαίων του ESM
«Σέβομαι απολύτως τη συνεισφορά του M. Draghi στην ευρωπαϊκή οικονομία»
Σε «ανοιχτή» σύγκρουση φαίνεται πως βρίσκονται Angela Merkel και Mario Draghi, με την Γερμανίδα Καγκελάριο μάλιστα, να καλεί τον επικεφαλής της ΕΚΤ να μην εμπλέκεται στη δημοσιονομική πολιτική της Ευρωζώνης.
Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των 28 ηγετών της Ε.Ε., η Angela Merkel υποστήριξε πως η ΕΚΤ πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητα από τη δημοσιονομική πολιτική της Ευρωζώνης.
Παράλληλα, διέψευσε τη φημολογία, η οποία έφερε τον M. Draghi να καλεί το Βερολίνο να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες, προκειμένου να τονωθεί η αδύναμη κατανάλωση.
«Ο Draghi δεν παρέθεσε καμία πρόταση για την οικονομία της Γερμανίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Σέβομαι απολύτως τη συνεισφορά του M. Draghi στην ευρωπαϊκή οικονομία» τόνισε εν συνεχεία, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.
Όσον αφορά την οικονομία, υποστήριξε πως η ανάπτυξη παραμένει άνιση μεταξύ των κρατών – μελών.
Παράλληλα, συμπλήρωσε πως η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και πως ο πληθωρισμός παραμένει σε ανησυχητικά χαμηλά επίπεδα.
Τέλος, απέρριψε το σχέδιο τόνωσης των επενδύσεων στην Ευρωζώνη, δια μέσω κεφαλαίων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης