Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Εντείνεται η πίεση στην ΕΚΤ για αγορά κρατικών ομολόγων – Φόβοι ότι δεν αρκούν οι αγορές καλυμμένων ομολόγων και ABS

tags :
Reuters: Εντείνεται η πίεση στην ΕΚΤ για αγορά κρατικών ομολόγων – Φόβοι ότι δεν αρκούν οι αγορές καλυμμένων ομολόγων και ABS
Το πρόγραμμα αγοράς καλυμμένων ομολόγων και ABS το οποίο έχει θέσει σε εφαρμογή η ΕΚΤ, ενδεχομένως να μην επιτύχει τον στόχο του, προειδοποιούν πηγές της ΕΚΤ
Εντείνεται η πίεση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την υιοθέτηση ενός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης το οποίο θα περιλαμβάνει αγορά κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με πηγές της ΕΚΤ τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Όπως αναφέρουν οι πηγές, το πρόγραμμα αγοράς καλυμμένων ομολόγων και ABS το οποίο έχει θέσει σε εφαρμογή η ΕΚΤ, ενδεχομένως να μην επιτύχει τον στόχο του, γεγονός που εντείνει την πίεση για τη λήψη περαιτέρω μέτρων στις αρχές του 2015.
Η ΕΚΤ άρχισε την αγορά καλυμμένων ομολόγων την περασμένη Δευτέρα και σχεδιάζει να προχωρήσει στην αγορά ABS αργότερα εντός του 2014, με στόχο να στηρίξει την ανάπτυξη της οικονομίας στην ευρωζώνη και να καταπολεμήσει την απειλή του αποπληθωρισμού.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά πηγή της ΕΚΤ, κάποιοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το σχέδιο της κεντρικής τράπεζας δεν θα δουλέψει, καθώς είναι πολύ μικρό για να αντιμετωπίσει τα πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.
Ερωτώμενος σχετικά με τις πληροφορίες, ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ δήλωσε ότι ο νέος γύρος φθηνών δανείων προς τις τράπεζες (TLTRO) και η αγορά καλυμμένων ομολόγων και ABS, πρέπει να αντιμετωπιστούν ως «πακέτο». Η επίδρασή τους στο ευρωσύστημα θα είναι σημαντικά, όπως σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης