Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στους 36 ο αριθμός των τραπεζών που απέτυχαν στα stress tests βάσει των κανονισμών της Βασιλείας III

Reuters: Στους 36 ο αριθμός των τραπεζών που απέτυχαν στα stress tests βάσει των κανονισμών της Βασιλείας III
Επιπλέον 11 τράπεζες αποτυγχάνουν βάσει της Βασιλείας III
Κατά 11 τράπεζες - ήτοι σε 36 - αυξάνεται ο αριθμός των ευρωπαϊκών τραπεζών που απέτυχαν στα stress tests της ΕΚΤ, βάσει των κανονισμών της Βασιλείας III.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, βάσει των κανονισμών της Βασιλείας III, η οποία θα αρχίσει να εφαρμόζεται το 2019, συνολικά 36 τράπεζες απέτυχαν στα πρόσφατα stress tests της Ευρωζώνης.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη επιβαρύνει επιπρόσθετα το ευρωπαϊκό banking, το οποίο θα κληθεί να αναζητήσει νέα κεφάλαια, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις των νέων κανονισμών.
Όπως εξηγεί το αμερικανικό δίκτυο, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας των ευρωπαϊκών τραπεζών, λαμβάνοντας υπόψη τους κανονισμούς της Βασιλείας III, είναι κατά 100 μονάδες βάσης χαμηλότερος από τις πρόσφατες επιδόσεις στα stress tests.
Μάλιστα, οι ελληνικές τράπεζες υπολείπονται κατά 7,8 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ οι ιρλανδικές κατά 7.
Επίσης, βάσει της Βασιλείας III, τουλάχιστον πέντε γερμανικές τράπεζες θα είχαν αποτύχει, μεταξύ των οποίων HSH Nordbank και DZ Bank.
Ωστόσο, καταλήγει το Reuters, οι τράπεζες σε Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Μ. Βρετανία, Πολωνία και Ουγγαρία θα περνούσαν και πάλι με επιτυχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης