Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Υπό παρακολούθηση 82 άτομα λόγω Ebola στο Μάλι

ΠΟΥ: Υπό παρακολούθηση 82 άτομα λόγω Ebola στο Μάλι
Είχαν έρθει σε επαφή με ένα δίχρονο κοριτσάκι το οποίο έχασε τη ζωή του την περασμένη εβδομάδα
Υπό παρακολούθηση έχουν τεθεί 82 άτομα στο Μάλι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), καθώς είχαν έρθει σε επαφή με ένα δίχρονο κοριτσάκι που είχε μολυνθεί από τον ιό Ebola και έχασε τη μάχη για τη ζωή την περασμένη εβδομάδα.
Ωστόσο, όπως επισημαίνεται από τον ΠΟΥ, δεν έχουν αναφερθεί νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, στην οποία παραμένουν τρία μέλη του Οργανισμού, ενώ θα καταφθάσουν ακόμη πέντε, προκειμένου να γίνουν ασκήσεις ετοιμότητας έναντι του ιού.
Το Μάλι είναι η έκτη χώρα της Δυτικής Αφρικής που έχει ανακοινώσει κρούσματα του ιού και οι αρχές θέλουν να περιορίσουν τον ιό πριν τεθεί εκτός ελέγχου.
Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα περίπου 5.000 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον θανατηφόρο ιό στη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα, ενώ η Σενεγάλη και η Νιγηρία έχουν θέσει υπό έλεγχο τον ιό, καθώς δεν έχουν παρουσιαστεί νέα κρούσματα και παρακολουθώντας αυτά που είχαν βρεθεί σε επαφή με άτομα που έπασχαν από τη νόσο.
Υπενθυμίζεται ότι το δίχρονο κοριτσάκι είχε ταξιδέψει με τη γιαγιά του με λεωφορείο από τη Γουινέα στο Μάλι και νοσηλεύτηκε στην πόλη Καγιές στις 20 Οκτωβρίου, όμως απεβίωσε τέσσερις ημέρες μετά.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης