Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΚΤ: Χαλαρώνουν οι συνθήκες δανεισμού στην Ευρωζώνη – Αυξήθηκαν τα δάνεια προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Σεπτέμβριο

ΕΚΤ: Χαλαρώνουν οι συνθήκες δανεισμού στην Ευρωζώνη – Αυξήθηκαν τα δάνεια προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Σεπτέμβριο
Οι τράπεζες της Ευρωζώνης χρηματοδοτούν ευκολότερα την οικονομία μετά από 7 χρόνια
Χαλαρώνουν οι συνθήκες δανεισμού στην Ευρωζώνη σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στοιχείο που μεταφράζεται από τους αναλυτές ως μια θετική ένδειξη για την πορεία της χρηματοδότησης της οικονομίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ανάλυσης της ΕΚΤ, για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο οι τράπεζες έχουν χαλαρώσει τους όρους δανεισμού, μετά από επτά χρόνια σύσφιγξης.
Από το 2007 έως και τις αρχές του 2014, ο τραπεζικός κλάδος είναι αυστηροποιήσει τους όρους δανεισμού, εξαιτίας των ανησυχιών για την πορεία της οικονομίας, εκτιμώντας ότι το outlook των επιχειρήσεων δεν ήταν θετικό.
Τα στοιχεία έρχονται σε μια περίοδο που η ΕΚΤ προσπαθεί να επιδιορθώσει τον τραπεζικό τομέα της Ευρωζώνης, με στόχο να στηριχθεί η οικονομία προσφέροντας χρηματοδότηση στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Σεπτέμβριο η πιστωτική επέκταση αυξήθηκε κατά 1,2%, από πτώση 1,5% τον Αύγουστο, ενώ σε μηνιαίους όρους, η ΕΚΤ ανέφερε ότι ο δανεισμός προς τα νοικοκυριά αυξήθηκε κατά 5 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης