Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ικανοποίηση σε Γαλλία και Ιταλία - Δεν υπάρχουν προβλήματα με τον προϋπολογισμό του 2015, διαβεβαιώνουν Παρίσι και Ρώμη

Ικανοποίηση σε Γαλλία και Ιταλία - Δεν υπάρχουν προβλήματα με τον προϋπολογισμό του 2015, διαβεβαιώνουν Παρίσι και Ρώμη
«Δεν θα υπάρξουν νέα προβλήματα» τονίζει ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ
Βέβαιoι πως δεν θα υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα με την Κομισιόν εμφανίστηκαν οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Ιταλίας.
Στον απόηχο της επίλυσης της διένεξης σχετικά με τον προϋπολογισμό των δύο κρατών για το 2015, ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Carlo Padoan διαβεβαίωσε «πως έχουμε άριστη συνεργασία με την Κομισιόν».
Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση του ιταλικού προϋπολογισμού από την Κομισιόν.
Βέβαια, ας σημειωθεί πως Γαλλία και Ιταλία προκειμένου να αποσπάσουν το «ναι» της Κομισιόν, αναγκάστηκαν να λάβουν πρόσθετα μέτρα λιτότητας 3,7 δισ. και 4,5 δισ. ευρώ αντίστοιχα.
«Δεν θα υπάρξουν νέα προβλήματα» σημείωσε καταλήγοντας ο C. Padoan.
Εκ μέρους της Γαλλίας, ο M. Sapin αποσαφήνισε πως το Παρίσι δεν έχει προβλήματα με τον προϋπολογισμό του 2015.
Ας σημειωθεί πως χθες, Τρίτη, η Κομισιόν ανακοίνωσε πως καμία χώρα της Ευρωζώνης δεν υπέβαλε προϋπολογισμό, ο οποίος παρέκκλινε σημαντικά από τους κοινοτικούς δημοσιονομικούς κανόνες.

Τι μετέδιδε χθες, Τρίτη, το bankingnews.gr
Πράσινο φως στους προϋπολογισμούς της Γαλλίας και της Ιταλίας άναψε η Κομισιόν, η οποία αναμένεται λίαν συντόμως να ανακοινώσει την έγκριση των προϋπολογισμών των δύο χωρών.
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα των Financial Times, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να εγκρίνει τους προϋπολογισμός των δύο κρατών, κατόπιν της καθοδικής αναθεώρησης των ελλειμμάτων.
Ας σημειωθεί πως αμφότερες οι χώρες ανακοίνωσαν τη λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα στον προϋπολογισμό του 2015.
Βέβαια, παρά τη λήψη πρόσθετων μέτρων, ο στόχος για έλλειμμα -3% παραμένει ανεκπλήρωτος.
Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση της Ρώμης ανακοίνωσε πως θα μειώσει κατά 4,5 δισ. το έλλειμμα, ενώ του Παρισιού κατά 3,7 δισ. ευρώ.
Σε επίσημη ανακοίνωσή της η Κομισιόν διαμηνύει πως «δεν εντοπίστηκαν προϋπολογισμοί, οι οποίοι παρεκκλίνουν σημαντικά από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης».
«Oι αναλυτές θα συνεχίσουν να επεξεργάζονται τους προϋπολογισμούς, με το τελικό αποτέλεσμα να ανακοινώνεται εντός του Νοεμβρίου» καταλήγει.
Η Κομισιόν αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα για τους προϋπολογισμούς των 16 κρατών - μελών της Ευρωζώνης (Ελλάδα και Κύπρος εξαιρούνται καθώς βρίσκονται υπό καθεστώς προγραμμάτων διάσωσης)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης