Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδονται οι προβλέψεις των επενδυτών για bear market στη Wall Street - Gartman: «Έκανα λάθος - Παραμένει η bull market!»

Διαψεύδονται οι προβλέψεις των επενδυτών για bear market στη Wall Street - Gartman: «Έκανα λάθος - Παραμένει η bull market!»
Ο γνωστός επενδυτής Gartman είχε προβλέψει ότι θα διατηρηθεί το μαζικό sell off στη Wall Street
Για το ενδεχόμενο ανόδου στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά προϊδεάζει, ο γνωστός διαχειριστής κεφαλαίων Dennis Gartman, διορθώνοντας προηγούμενη πρόβλεψη του που έκανε λόγο για bear market.
Eιδικότερα ο εκδότης του διάσημου "The Gartman Letter" παραδέχτηκε ότι ήταν λανθασμένη η πρόβλεψη που έκανε πριν από δύο εβδομάδες, ότι ήρθε η ώρα ενός bear market.
Ειδικότερα ο Gartman είχε δηλώσει στο CNBC ότι το sell off που κατέγραφε τότε η Wall Street αποτελούσε την αρχή της μεγάλης πτώσης στην χρηματιστηριακή αγορά, που θα κρατούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ωστόσο από τα μέσα Οκτωβρίου ενδεικτικά ο δείκτης Dow έχει καταγράψει άνοδο της τάξεως του +8%.
Eιδικότερα το αρνητικό κλίμα στη Wall Street έχει αναστραφεί, με τους αμερικανικούς δείκτες την Παρασκευή να καταγράφουν νέα ιστορικά ρεκόρ.
«Είτε μου αρέσει, είτε όχι, οφείλω να παραδεχτώ ότι ξεκίνησε μία bullish market» ανέφερε ο Gartman, παραδεχόμενος την λάθος πρόβλεψη του.
Οι φόβοι για συνέχιση του μαζικού sell off είχαν ενταθεί πριν τιην απόφαση της Fed για τον τερματισμό της αγοράς ομολόγων.
Μετά την ανακοίνωση της σχετική απόφασης ο δείκτης Dow σημείωσε άνοδο πάνω από 2%, καθώς όπως σημείωσε ο Gartman οι επενδυτές δεν ανησύχησαν για το τέλος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) στις ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι ο Gartman δεν είναι ο μόνος επενδυτής που προβλέπει ανοδική τάση των μετοχών, καθώς ο επικεφαλής της Goldman Sachs στις ΗΠΑ, David Kostin την περασμένη εβδομάδα εκτίμηεσε ότι η αγορά μπορεί να καταγράψει νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα μέχρι το τέλος του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης