Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μια νέα αρχή για το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, 13 χρόνια μετά την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων

tags :
Μια νέα αρχή για το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, 13 χρόνια μετά την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων
Πρώτοι ένοικοι του πιο ψηλού κτηρίου της Νέας Υόρκης, οι υπάλληλοι του εκδοτικού κολοσσού Conde Nast 
Η σελίδα μιας νέας ιστορίας γράφτηκε σήμερα για το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, καθώς άνοιξε και πάλι τις πύλες του και ξεκίνησε να λειτουργεί, δύο περίπου μήνες μετά την 13η επέτειο της κατάρρευσης των Διδύμων Πύργων.
Οι πρώτοι ένοικοι του κτηρίου είναι οι εργαζόμενοι του εκδοτικού κολοσσού Conde Nast, οι οποίοι μετακίνησαν ήδη τα γραφεία τους στο νέο κτήριο των 104 ορόφων, με το όνομα One World Trade Center.
Να σημειωθεί ότι η Αρχή Γενικών Υπηρεσιών της κυβέρνησης έχει ήδη νοικιάσει το 60% του συνολικού κτηρίου, το οποίο είναι το υψηλότερο κτήριο των ΗΠΑ, κόστισε 3,8 δισ. δολάρια και χρειάστηκε 8 έτη για να κατασκευαστεί.
«Ο ουρανός της πόλης της Νέας Υόρκης είναι και πάλι πλήρης», τόνισε ο Patrick Foye, γενικός διευθυντής της Αρχής του Λιμανιού, στης οποίας τη δικαιοδοσία βρίσκεται ο ουρανοξύστης.
Το 541 μέτρων ύψους κτήριο βρίσκεται στο κέντρο του ιστορικού σημείου του World Trade Center, όπου φιλοξενείται επίσης μνημείο, αλλά και σημάδια από την αρχική τοποθεσία όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι.
Ο Foye χαρακτήρισε το νέο κτήριο ως «το πλέον ασφαλές κτήριο για γραφεία σε ολόκληρη την Αμερική», ένα κτήριο, που ως το τις αρχές του 2015 θα στεγάζει πάνω από 3 χιλ. υπαλλήλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης