Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο των αρχών η JP Morgan Chase - Ποινική έρευνα σε βάρος της για χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος

tags :
Στο στόχαστρο των αρχών η JP Morgan Chase - Ποινική έρευνα σε βάρος της για χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος

Για πρώτη φορά μια τράπεζα βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινική δίωξη από τις ρυθμιστικές αρχές
Στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών βρίσκεται η επενδυτική τράπεζα JP Morgan Chase, οι οποίες διεξάγουν ποινική έρευνα σε βάρος της, με την κατηγορία της χειραγώγησης στην αγορά συναλλάγματος.
Η μεγαλύτερη τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών από πλευράς περιουσιακών στοιχείων ανέφερε ότι η έρευνα διεξάγεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης και άλλες ρυθμιστικές αρχές.
Η JPMorgan Chase & Co, έθεσε επίσης ως ανώτατο εκτιμώμενο όριο ζημιών για τις νομικές διαδικασίες τα 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό αυξημένο κατά 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις των 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη Ιουνίου.
Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται στις έρευνες και βρίσκεται σε συζητήσεις με τις αρχές του υπουργείου Δικαιοσύνης και διάφορες άλλες ρυθμιστικές αρχές.
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που μια ρυθμιστική αρχή στον κόσμο, εξετάζει το ενδεχόμενο ποινικής δίωξης εναντίον ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.
Τα τραπεζικά σκάνδαλα δεν έχουν τέλος, ενώ και άλλες μεγάλες τράπεζες όπως η Royal Bank of Scotland, η Barclays και η HSBC, έχουν βάλει στην άκρη κεφάλαια για να καλύψουν τις νομικές διαδικασίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης