Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κριτική Ιταλίας κατά Γερμανίας για την πολιτική λιτότητας στην Ευρωζώνη

Κριτική Ιταλίας κατά Γερμανίας για την πολιτική λιτότητας στην Ευρωζώνη
Να υπάρξουν πολιτικές υπέρ της ανάπτυξης ζητά η Ιταλία


Βολές κατά της πολιτικής της Γερμανίας στην Ευρωζώνη εξαπέλυσε ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιταλίας, Σάντρο Γκότζι ύστερα από τη γνωστοποίηση των φθινοπωρινών προβλέψεων της Κομισιόν για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Η επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη αποδεικνύει, όπως τόνισε από το Βερολίνο ο Ιταλός υπουργός ότι «η συνετή» προσέγγιση στις επενδύσεις που διατηρούν η Γερμανία και η προηγούμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποτύχει και πρέπει να αντικατασταθεί με πολιτικές υπέρ της ανάπτυξης».
«Οι σημερινές οικονομικές προβλέψεις είναι καλά νέα, επειδή επιβεβαιώνουν ότι η προσέγγιση είναι λανθασμένη», δήλωσε ο Σάντρο Γκότζι, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα οι Βρυξέλλες να προχωρήσουν με πολιτικές που θα είναι πιο προσαρμοσμένες στην οικονομική πραγματικότητα της Ευρωζώνης.
Ο Γκότζι σημείωσε ότι συμφώνησε με τον απερχόμενο Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Γιούρκι Κατάινεν πως η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, θα πρέπει να κάνει περισσότερες επενδύσεις.
Ο Γκότζι αναφερόμενος για το σχέδιο του νέου προέδρου της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ύψους 300 δισεκ. ευρώ με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης, σχολίασε πως δεν θα πρέπει να εγκαταλειφθεί, ενώ τόνισε πως τα κράτη με περισσότερους πόρους, όπως η Γερμανία, θα πρέπει να επικεντρωθούν περισσότερο στις νέες επενδύσεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης