Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Με τον αργότερο ρυθμό του τελευταίου αιώνα αναπτύσσεται η οικονομία – Επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 2,5% το 2015

Βρετανία: Με τον αργότερο ρυθμό του τελευταίου αιώνα αναπτύσσεται η οικονομία – Επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 2,5% το 2015
Η ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας παραμένει η πιο αδύναμη του περασμένου αιώνα, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών της Βρετανίας
Αν και οι ευρωπαίοι γείτονες της Βρετανίας μπορεί να φθονούν την ανάκαμψη που σημειώνει η βρετανική οικονομία, ωστόσο αυτή είναι η πιο αδύναμη τον περασμένου αιώνα και αναμένεται να επιβραδυνθεί το 2015, προειδοποιεί το NIESR, το Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών.
Το NIESR στην τριμηνιαία έκθεσή του προβλέπει ότι η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας θα επιβραδυνθεί στο 2,5% το 2015 από 3% το 2014.
«Τα στατιστικά στοιχεία για τη βρετανική οικονομία έχουν προσφάτως αναθεωρηθεί σημαντικά, όμως δεν αλλάζει η ευρύτερη εικόνα, ότι η ανάκαμψη της οικονομίας παραμένει η πιο αδύναμη του περασμένου αιώνα», σημειώνεται.
Το NIESR είχε προειδοποιήσει τον Αύγουστο ότι κίνδυνος-κλειδί για την ανάκαμψη του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν η χαμηλή παραγωγικότητα, η οποία βρισκόταν ακόμη περίπου 4,5% κάτω από το υψηλό που είχε καταγραφεί προ κρίσης και συγκεκριμένα το 2007.
Στην τωρινή έκθεσή του σημειώνει ότι παραμένουν οι κίνδυνοι σχετικά με την παραγωγικότητα, συμπληρώνοντας ότι αν δεν υπάρξει η αναμενόμενη ανάκαμψή της, ο αντίκτυπος τόσο για το επίπεδο διαβίωσης όσο και τα δημόσια οικονομικά θα είναι σημαντικός.
Παράλληλα, σημειώνει ότι η αδυναμία που καταγράφεται στην παγκόσμια ανάπτυξη και ειδικά η συνεχιζόμενη στασιμότητα στην Ευρωζώνη αποτελούν σημαντικούς κινδύνους για το Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης