Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά τεσσάρων ετών υποχωρεί ο χρυσός – Νέα χαμηλά και για το πετρέλαιο

Σε χαμηλά τεσσάρων ετών υποχωρεί ο χρυσός – Νέα χαμηλά και για το πετρέλαιο
Κάτω από τα 1.150 δολ. η ουγγιά διαμορφώνεται η τιμή του χρυσού – Κάτω από τα 82 δολ. η τιμή του πετρελαίου brent
Οι πτωτικές πιέσεις στην αγορά εμπορευμάτων δεν περιορίζονται μόνον στο πετρέλαιο, αλλά επεκτείνονται και στον χρυσό, με την τιμή του πολύτιμου μετάλλου να διαμορφώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2010, κάτω από τα 1.150 δολάρια η ουγγιά.
Το πολύτιμο μέταλλο χάνει από τη λάμψη του στις αγορές και αν δεν υπάρξει αλλαγή στην τάση τους τελευταίους μήνες που απομένουν για την ολοκλήρωση του 2014, βαίνει να συμπληρώσει για πρώτη φορά από το 2010 δύο συνεχή έτη πτώσης.
Η πτώση στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου σήμερα φθάνει το 2%, διαμορφούμενη κάτω από τα 1.150 δολάρια η ουγγιά, σε χαμηλά που είχε να δει από τον Απρίλιο του 2010.
Οι πωλήσεις στον χρυσό συμπίπτουν με την ενίσχυση του δολαρίου, η οποία οφείλεται στα στοιχεία που καταδεικνύουν ισχυροποίηση της αμερικανικής οικονομίας αλλά και στο τέλος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από την αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα, FED.

Σε χαμηλά τεσσάρων ετών και το πετρέλαιο

Νέα χαμηλά όμως σημειώνει σήμερα και η τιμή του πετρελαίου, μετά τη διόρθωση που είχε καταγράψει χθες, Τρίτη, μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να περικόψει την τιμή για τις εξαγωγές στις ΗΠΑ.
Η τιμή του πετρελαίου brent διαπραγματεύεται σε ζώνη χαμηλών τεσσάρων ετών, κάτω από τα 82 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ του πετρελαίου τύπου West Texas, με αναφορά στις ΗΠΑ, διαμορφώνεται στα 76 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης