Τελευταία Νέα
Διεθνή

Noyer (Τρ. Γαλλίας): Να δοθεί η δυνατότητα στις Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης να αγοράζουν κρατικά ομόλογα

tags :
Noyer (Τρ. Γαλλίας): Να δοθεί η δυνατότητα στις Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης να αγοράζουν κρατικά ομόλογα
Θα πρέπει η Ευρωζώνη να προετοιμαστεί για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
Υπερ της έναρξης ενός προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης τάχθηκε ο Christian Noyer, επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Σύμφωνα με τον Γάλλο τραπεζίτη η Ευρωζώνη θα πρέπει να είναι έτοιμη να δράσει σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως είναι η αύξηση των αποδόσεων κρατικών ομολόγων.
Σε τέτοιες καταστάσεις θα πρέπει να μπορούν να παρεμβαίνουν ώστε να αγοράσουν κρατικά ομόλογα, ενισχύοντας το αίσθημα της εμπιστοσύνης στις αγορές.
Ο Noyer στοιχειοθέτησε και τους κινδύνους που μπορούν να αποφευχθούν από την αύξηση των αποδόσεων.
Σύμφωνα με τον ίδιο ενδεχόμενη αύξηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την μακροοικονομική ή χρηματοοικονομική σταθερότητα του συστήματος, ή και να προκαλέσει κύμα φυγής κεφαλαίων από την Ευρωζώνη.
Τέλος, ο Noyer τόνισε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ρυθμιστούν οι δημοσιονομικές ανισορροπίες, ενώ θα πρέπει να προσέξουν ώστε να μην εκτροχιαστεί το χρέος, υπό την ψευδαίσθηση των χαμηλών επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης