Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη δημιουργία μίας πανευρωπαϊκής αγοράς κεφαλαίων στοχεύει η Κομισιόν - Από το 2015 η υλοποίηση του project

Στη δημιουργία μίας πανευρωπαϊκής αγοράς κεφαλαίων στοχεύει η Κομισιόν - Από το 2015 η υλοποίηση του project
Στόχος να μειωθεί η εξάρτηση των επιχειρήσεων από τις τράπεζες
Τη δημιουργία μίας πανευρωπαϊκής αγοράς κεφαλαίων, αρχής γενομένης από το 2015, πραγματεύεται ο νέος Επίτροπος Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Jonathan Hill.
Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα του EuroActiv, ο Βρετανός Επίτροπος αναμένεται να παρουσιάσει εντός του επόμενου διαστήματος τα σχέδιά του για μια πανευρωπαϊκή αγορά κεφαλαίων ως τα μέσα του επόμενου έτους, με στόχο να μειωθεί η εξάρτηση των επιχειρήσεων από τις τράπεζες.
Αναφερόμενος στα σχέδιά του, ο J. Hill υποστήριξε πως στοχεύει στη δημιουργία μίας ολοκληρωμένης αγοράς για την συγκέντρωση χρημάτων μέσω ομολόγων, μετοχών και άλλα χρηματοοικονομικών εργαλείων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
«Δεν έχουμε ακόμα μια πλήρως λειτουργική ενιαία αγορά κεφαλαίων. Εγώ θα υποβάλω προτάσεις για να αποκτήσουμε μία κεφαλαιακή Ένωση. Ένα σχέδιο για όλα τα 28 κράτη - μέλη της Ε.Ε.» συνέχισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, το EuroActiv επισημαίνει πως η διοχέτευση περισσότερων κεφαλαίων στις μικρές επιχειρήσεις θεωρείται ζωτικής σημασίας για τις προσπάθειες της Ευρώπης να ξεπεράσει την οικονομική στασιμότητα, καθώς οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις παρέχουν δύο από τις τρεις θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα στην Ε.Ε.
Τέλος, επικαλούμενο δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, J. Dijsselbloem, το EuroActiv υπογραμμίζει πως για να δημιουργηθεί μία Ένωση αγορών κεφαλαίων θα χρειαστεί μια ενιαία ευρωπαϊκή εποπτική αρχή και η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού δικαίου περί αφερεγγυότητας που θα αντικαταστήσει τους εθνικούς νόμους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης