Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Μόνη στη διεθνή πολιτική σκηνή η επανενωμένη Γερμανία - Δεν θα γίνει ποτέ μια δεύτερη Βρετανία για τις ΗΠΑ

FAZ: Μόνη στη διεθνή πολιτική σκηνή η επανενωμένη Γερμανία - Δεν θα γίνει ποτέ μια δεύτερη Βρετανία για τις ΗΠΑ
Το πολιτικό της στίγμα 25 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου
Την άποψη πως η Γερμανία βρίσκεται πολύ πιο μόνη στη διεθνή πολιτική σκηνή σήμερα σε σχέση με ότι φαντάζονταν ορισμένοι το 1990 διατυπώνει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναφερόμενη στο πολιτικό στίγμα της Γερμανίας 25 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας καταλήγει στο ότι η σημερινή Γερμανία είναι «μοναχική».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel έχουν αφήσει βαθιά τα ίχνη της με τον στενό της εταίρο, τις ΗΠΑ.
«Η Γερμανία δεν θα γίνει ποτέ μια δεύτερη Βρετανία για τους Αμερικανούς. Υπάρχουν πολλές κοινές αξίες μεταξύ τους, αλλά λείπει η εμπιστοσύνη και από τις δυο πλευρές» τονίζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρεται και στις διαφορές προσέγγισης της ευρωκρίσης κυρίως με τη Γαλλία, αλλά και την Ιταλία στο θέμα της δημοσιονομικής πειθαρχίας και των μεταρρυθμίσεων.
«Έτσι η επανενωμένη Γερμανία βρίσκεται πολύ πιο μόνη στη διεθνή πολιτική σκηνή από όσο φαντάζονταν ορισμένοι το 1990. Η ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ ως πλαίσιο προστασίας για τη νεοαποκτηθείσα κυριαρχία, δεν μπόρεσε να εμποδίσει μεγάλες διενέξεις με φιλικές χώρες. Στην περίπτωση μάλιστα του ευρώ τις ενίσχυσε. Για τη χώρα, που θέλει να βρίσκεται στο 'mainstream', όχι μόνο στη Δύση αλλά και διεθνώς, πρόκειται για μια εμπειρία που θα πρέπει να την προβληματίσει» υπογραμμίζει το δημοσίευμα της FAZ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης