Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάτω από τις 20 μονάδες έπεσε ο δείκτης Vstoxx - Εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ για αγορά ομολόγων

tags :
Κάτω από τις 20 μονάδες έπεσε ο δείκτης Vstoxx - Εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ για αγορά ομολόγων
Τον περασμένο μήνα άγγιξε τα υψηλά διετίας 
Κάτω από τις 20 μονάδες, για πρώτη φορά εδώ και ένα μήνα, υποχώρησε ο δείκτης μεταβλητότητας Vstoxx στην Ευρώπη, καθώς οι αναταραχές του Οκτωβρίου έχουν καταλαγιάσει και οι επενδυτές αναμένουν αποφασιστικότερες κινήσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Τον περασμένο μήνα ο δείκτης άγγιξε τα υψηλά διετίας, καθώς ανήλθε στις 31,52 μονάδες, καθώς οι ευρωπαϊκές αγορές δέχτηκαν ισχυρά χτυπήματα από τις παγκόσμιες γεωπολιτικές αναταραχές, αλλά και από τις διεθνείς αντιδράσεις στην ανακοίνωση της Fed, ότι σχεδιάζει να τερματίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Ωστόσο, ο Vstoxx υπέστη απότομη συρρίκνωση από τότε και σήμερα έπεσε στις 19,8 μονάδες, κάτω από τις 20 μονάδες για πρώτη φορά μετά τις 6 Οκτωβρίου.
Σημειώνεται ότι συνολικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δεν φαίνεται να ανακάμπτουν με τον ίδιο ρυθμό με τις αμερικανικές αγορές, ωστόσο οι οικονομολόγοι και οι επενδυτές γίνονται όλο και πιο σίγουροι ότι η ΕΚΤ, αργά ή γρήγορα, θα αναγκαστεί να ξεκινήσει το δικό της πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, ίσως ήδη από το α’ 3μηνο του 2015.
Πάντως, ο δείκτης Vstoxx παραμένει σε υψηλότερα επίπεδα από τον αντίστοιχο δείκτη των ΗΠΑ, τον Vix, ο οποίος βρίσκεται στις 13 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης