Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι θα σήμαινε για τον υπόλοιπο κόσμο μια χρεοκοπία των ΗΠΑ;

tags :
 Τι θα σήμαινε για τον υπόλοιπο κόσμο μια χρεοκοπία των ΗΠΑ;
Εάν οι ΗΠΑ οδηγούνταν στη χρεοκοπία τότε θα δημιουργούνταν ένας καινούριος κόσμος. Κανείς ωστόσο δεν θα ήθελε να αποτελεί μέρος του κόσμου αυτού.
Στην ανωτέρω εκτίμηση προέβη ο οικονομολόγος R. Brusca, της Fact and Opinion Economics.
Η δήλωσή του μάλιστα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένων των διευρυμένων ανησυχιών για την πορεία του αμερικανικού χρέους και την αναιμική ανάκαμψη της ισχυρότερης οικονομίας του κόσμου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος B. Obama έχει εκπέμψει SOS προς το Κογκρέσο για την αύξηση του ορίου του χρέους.
Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, μόλις το χρέος υπερβεί το όριο που έχει αποφασιστεί από το Κογκρέσο η αμερικανική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προβεί σε στάση πληρωμών προς τους κατόχους των κρατικών ομολόγων.
Σύμφωνα με τον Brusca, εάν οι ΗΠΑ οδηγούνταν στη χρεοκοπία, αυτό θα ήταν και κάτι που θα προκαλούσε μεγάλη αβεβαιότητα στους κατόχους ομολόγων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Από την πλευρά της η Patricia Chadwick πρόεδρος της Ravengate Partners εκτιμά ότι οι ΗΠΑ θα κατορθώσουν να αποφύγουν τη στάση πληρωμών.
"Οι ΗΠΑ δεν θα αφήσουν τους εαυτούς τους να οδηγηθούν στη χρεοκοπία με οποιοδήποτε τρόπο ή οποιαδήποτε μορφή", καταλήγει η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης