Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τράπεζα της Ρωσίας: Ανήσυχη η κατάσταση της ρωσικής οικονομίας και του τραπεζικού κλάδου, όχι όμως κρίσιμη ή εκρηκτική

Τράπεζα της Ρωσίας: Ανήσυχη η κατάσταση της ρωσικής οικονομίας και του τραπεζικού κλάδου, όχι όμως κρίσιμη ή εκρηκτική
Η κεντρική τράπεζα προχωρά σε μέτρα για να προλάβει, μεταξύ άλλων, κινήσεις πανικού από τους πολίτες και φρενήρεις αγορές ξένου συναλλάγματος
Ανήσυχη χαρακτηρίζει την κατάσταση της ρωσικής οικονομίας και του τραπεζικού κλάδου της χώρας ο πρώτος αναπληρωτής διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Αλεξέι Σιμανόφσκι, ωστόσο σημειώνει ότι δεν είναι εκρηκτική ή κρίσιμη.
Σύμφωνα με δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, η κεντρική τράπεζα της χώρας έχει λάβει μέτρα προκειμένου να αποφύγει κινήσεις πανικού από τους πολίτες και μαζικές αγορές ξένου συναλλάγματος και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να το πράττει.
Σημειώνεται ότι χθες, η πρόεδρος της Τράπεζας της Ρωσίας, Ελβίρα Ναμπιούλινα, είχε σημειώσει ότι οι τράπεζες, οι πολίτες, οι εξαγωγείς και οι εισαγωγείς αποδυναμώνουν το ρούβλι.
«Δυστυχώς, όλοι, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών, είναι μέρος αυτού του παιχνιδιού προσδοκιών για ένα αδύναμο ρούβλι», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της σε ρωσικό κανάλι.
«Αυτό το παιχνίδι (σ.σ. αποδυνάμωσης του ρουβλίου) εμπλέκει επίσης τράπεζες και επιχειρήσεις», σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι εξαγωγείς μπορεί να καθυστερήσουν τις πωλήσεις
Οι εξαγωγείς μπορούν να καθυστερήσουν την πώληση σε ξένο συνάλλαγμα, ενώ οι εισαγωγείς μπορούν να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες σε ξένο νόμισμα, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν για τις συμβάσεις τους, επισήμανε η κεντρική διοικήτρια, προσθέτοντας ότι αυτή η συμπεριφορά προκύπτει από τις συνεχείς προσδοκίες πτώσης του ρωσικού νομίσματος.
Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, υπογράμμισε, παρακολουθεί στενά την κατάσταση και θα λάβει μέτρα για τη σταθεροποίηση του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης