Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δικαστήριο της ΕΕ έκρινε δίκαια την απόφαση της Γερμανίας να μην χορηγήσει προνόμια ανέργου σε Ευρωπαίο μετανάστη

Δικαστήριο της ΕΕ έκρινε δίκαια την απόφαση της Γερμανίας να μην χορηγήσει προνόμια ανέργου σε Ευρωπαίο μετανάστη
Στα πλαίσια των εγγυήσεων που έχουν τεθεί για την ασφάλεια των χωρών της ΕΕ 
Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάνθηκε ότι η απόφαση της Γερμανίας να μην παραχωρήσει παροχές ανεργίας σε έναν μετανάστη από τη Ρουμανία, ο οποίος δεν έκανε καμία προσπάθεια να βρει δουλειά, είναι δίκαιο δικαίωμά της.
Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια όταν μία Ρουμάνα, που ζει στη Γερμανία, μήνυσε ένα κέντρο εργασίας για την άρνηση του να παρέχει κοινωνικές παροχές σε αυτήν και το γιο της, παροχές που προορίζονται για τους ανέργους.
Το δικαστήριο της ΕΕ, ωστόσο, επεσήμανε τις εγγυήσεις, που έχουν τεθεί για την ασφάλεια των χωρών της ΕΕ, οι οποίες στόχο έχουν να «αποτρέπονται οι οικονομικά ανενεργοί πολίτες της Ένωσης από τη χρήση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας του κράτους μέλους υποδοχής ως μέσο χρηματοδότησης της διαβίωσής τους».
Η απόφαση του Δικαστηρίου έρχεται εν μέσω ανησυχιών για κατάχρηση της ελευθερίας της μετακίνησης των εργαζομένων στα πλαίσια της ΕΕ, αλλά και την κατάχρηση των συστημάτων καλή διαβίωσης από τους Ευρωπαίους μετανάστες φτωχότερων χωρών προς πλουσιότερες χώρες.
Ιδιαιτέρως ανήσυχη για τα εν λόγω προβλήματα είναι η Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης