Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Κίνα η Lagarde για την περιοδεία της υποψηφιότητάς της

Στην Κίνα η Lagarde για την περιοδεία της υποψηφιότητάς της
Η Κίνα θα αποτελέσει τον πρώτο σταθμό της περιοδείας της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών, Christine Lagarde, η οποία επιδιώκει να βρει εκεί αλλά και σε άλλες αναδυόμενες χώρες την υποστήριξη της υποψηφιότητάς της για την θέση της επικεφαλής του ΔΝΤ.
Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών ξεκίνησε χθες την περιοδεία της από την Ασία, στην προσπάθειά της να πείσει τις αναδυόμενες δυνάμεις ότι η κορυφαία αυτή θέση στην παγκόσμια οικονομία πρέπει να παραμείνει σε ευρωπαϊκά χέρια, υποσχόμενη πως η Κίνα και άλλες αναδυόμενες χώρες θα βρουν μια ισχυρή φωνή στο ΔΝΤ.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Νότια Αφρική και η Κίνα υπέγραψαν μια κοινή δήλωση, με την οποία ζητούν να τεθεί τέλος «στην άγραφη και παρωχημένη σύμβαση που λέει ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΝΤ θα πρέπει να είναι Ευρωπαίος». Από την ίδρυσή του το 1945, το ΔΝΤ διοικούνταν πάντοτε από Ευρωπαίο, πολλοί από τους οποίους ήταν Γάλλοι.
Οι ημερομηνίες για τις επισκέψεις της κ. Lagarde στην Κίνα και για τα επόμενα ταξίδια της δεν έχουν ακόμα καθοριστεί, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης