Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Λιγότερο απαισιόδοξοι οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων - Στις 96,1 μονάδες ανήλθε ο δείκτης

ΗΠΑ: Λιγότερο απαισιόδοξοι οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων - Στις 96,1 μονάδες ανήλθε ο δείκτης
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μηνιαίας έρευνας του NFIB
Στα υψηλά διμήνου διαμορφώθηκε ο δείκτης NFIB που μετράει την… αισιοδοξία των μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, ωστόσο παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
Αναλυτικότερα, ο δείκτης ανήλθε στις 96,1 μονάδες, αγγίζοντας το επίπεδο του Αυγούστου, ενώ ενισχύθηκε σε μηνιαία βάση κατά 0,8 μονάδες.
Ο δείκτης έλαβε ώθηση από τα σχέδια των επιχειρήσεων, για ενίσχυση των επενδυτικών κεφαλαίων, αλλά και οι προοπτικές για αυξημένες πωλήσεις στους επόμενους 3 μήνες.
Σύμφωνα με την έκθεση, ελάχιστες ήταν οι μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες παρουσίασαν προβλήματα στην πρόσβασή τους στα κεφάλαια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλος ήταν ο αριθμός των επιχειρηματιών που δήλωσαν πως δεν ενδιαφέρονται να δανειστούν.
Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες των μικρών επιχειρήσεων παραμένουν απαισιόδοξοι για την οικονομική τους κατάσταση κατά το επόμενο 6μηνο.
«Προχωρούν σε επενδύσεις κεφαλαίων και προσπαθούν να καλύψουν τα κενά τους, παρότι δεν είναι σε θέση να αναμένουν ένα καλύτερο οικονομικό μέλλον», σημείωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της έρευνας, Bill Dunkelberg, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «είναι σαν να ετοιμάζουν το αεροπλάνο για απογείωση, ενώ αυτή προβλέπεται να αργήσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης