Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι το ΑΕΠ ενισχύθηκε οριακά το γ' τρίμηνο του 2014

Γερμανία: Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι το ΑΕΠ ενισχύθηκε οριακά το γ' τρίμηνο του 2014
Τα στοιχεία δείχνουν ότι η μετριοπαθής ενίσχυση του ΑΕΠ θα συνεχιστεί και κατά το γ' τρίμηνο 
Η γερμανική οικονομία σταθεροποιήθηκε κατά το γ’ τρίμηνο του 2014, μετά την υποχώρηση που καταγράφηκε στο β’ τρίμηνο, και η γενική τάση καταδεικνύει μια ελαφριά ανοδική ορμή, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.
Στη μηναία έκθεσή του, που δόθηκε σήμερα, Τετάρτη στη δημοσιότητα, το υπουργείο αναφέρει, επίσης, ότι δεν αναμένει κάποια αξιοσημείωτη ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, για το δ’ τρίμηνο του 2014.
«Μετά την οριακή συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά το β’ τρίμηνο, μείωση που καταγράφηκε και λόγω ειδικών περιστάσεων, η οικονομία κατά το γ’ τρίμηνο τουλάχιστον σταθεροποιήθηκε, σύμφωνα με τους δείκτες που έχουμε καταμετρήσει», αναφέρει η έκθεση.
«Συνολικά, η γερμανική οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει, αλλά δεν υπάρχει κανένα σημάδι που να καταδεικνύει κάποια αξιοσημείωτη ενίσχυση για το τελευταίο τρίμηνο του έτους», συμπληρώνει το υπουργείο.
Τα στοιχεία για το γερμανικό ΑΕΠ του γ’ τριμήνου θα δοθούν στη δημοσιότητα, εκτός απροόπτου, την ερχόμενη Παρασκευή.
Οι αναλυτές του πρακτορείου Reuters, πάντως, εκτιμούν ότι η γερμανική οικονομία ενισχύθηκε κατά 0,1% από το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ κατά 1% σε ετήσια βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης