Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμμένει στη δέσμευση για αύξηση του ισολογισμού της ΕΚΤ ο M. Draghi - «Για να υποχωρήσει η ανεργία απαιτούνται μεταρρυθμίσεις»

Εμμένει στη δέσμευση για αύξηση του ισολογισμού της ΕΚΤ ο M. Draghi - «Για να υποχωρήσει η ανεργία απαιτούνται μεταρρυθμίσεις»
«Η νομισματική πολιτική από μόνη της δεν μπορεί να τονώσει την οικονομία»
Για την αύξηση του ισολογισμού και τη λήψη νέων μη συμβατικών μέτρων δεσμεύτηκε για ακόμη μία φορά ο επικεφαλής της ΕΚΤ, M. Draghi.
Ειδικότερα, μιλώντας σε συνέδριο του School of Economics and Business Studies στη Ρώμη, ο Ευρωπαίος τραπεζίτης επανέλαβε πως η ΕΚΤ θα αυξήσει τον ισολογισμό της και θα λάβει περαιτέρω μέτρα, σε περίπτωση επιδείνωσης των προοπτικών του πληθωρισμού.
Ας σημειωθεί πως ο M. Draghi στοχεύει να επαναφέρει τον ισολογισμό της ΕΚΤ στα επίπεδα του 2012, ήτοι στα 2,7 τρισ. ευρώ. Σήμερα, ο ισολογισμός της ΕΚΤ δεν υπερβαίνει τα 600 δισ. ευρώ!
Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας υποστήριξε πως τα χαμηλά επιτόκια θα διατηρηθούν επί μακρόν.
Ωστόσο, αποσαφήνισε πως η νομισματική πολιτική δεν καθίσταται ικανή για να τονώσει την ανάπτυξη.
«Η νομισματική πολιτική από μόνη της δεν μπορεί να τονώσει την οικονομία» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αλλά, συνέχισε, ούτε η δημοσιονομική πολιτική μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα, εάν δεν συνοδεύεται από την υλοποίηση μίας σειράς διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Περιγράφοντας, τέλος, την ανεργία στις νέες ηλικίες ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρωζώνης, κάλεσε τις εθνικές κυβερνήσεις να προωθήσουν τις κατάλληλες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, προκειμένου να υποχωρήσει ο δείκτης ανεργίας από τα «τρέχοντα απαράδεκτα επίπεδα».
«Η ανεργία, ειδικά στους νέους, αποτελεί τη μεγαλύτερη σπατάλη ενέργειας και ανθρώπινου κεφαλαίου στην ευρωπαϊκή οικονομία, επιδρώντας αρνητικά και στο ρυθμό ανάπτυξης των επόμενων ετών» κατέληξε ο M. Draghi.
Ας σημειωθεί πως η νεανική ανεργία στις χώρες της Ευρωζώνης ανέρχεται στο 24% , ενώ στην Ελλάδα υπερβαίνει το 55%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης