Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Μάιο

Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Μάιο
Στο 105,5 διαμορφώθηκε ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης τον Μάιο από 106,1 τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για 105,7.
Η οικονομία της ευρωζώνης δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, μετά από τους ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης που κατέγραψε ένα χρόνο πριν, καθώς οι κυβερνήσεις προέβησαν σε περικοπές των δαπανών και αύξηση της φορολογίας για να καλύψουν τα κενά του προϋπολογισμού, ενώ τη ίδια στιγμή ο πληθωρισμός συμπιέζει τα εισοδήματα των νοικοκυριών.
«Οι ρυθμοί ανάπτυξης εξακολουθούν να συμβαδίζουν με την ανάκαμψη, αλλά κατευθυνόμαστε προς μια επιβράδυνση», δήλωσε ο Silvio Peruzzo, οικονομολόγος της Royal Bank of Scotland στο Λονδίνο. Και πρόσθεσε, ότι «δεν υπάρχει ακόμα λόγος ανησυχίας. Πρόκειται περισσότερο για μια διαδικασία εξομάλυνσης παρά για μια ένδειξη ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη».
Παράλληλα, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στο 0,99 τον Μάιο από 1,28 τον προηγούμενο μήνα και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στο -9,8 από -11,6 τον Απρίλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης