Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΚΤ: Έλαβε τα capital plans από τις 13 τράπεζες που απέτυχαν στα stress tests - Μέχρι τα τέλη του 2014 θα τα αξιολογήσει

tags :
ΕΚΤ: Έλαβε τα capital plans από τις 13 τράπεζες που απέτυχαν στα stress tests - Μέχρι τα τέλη του 2014 θα τα αξιολογήσει
Η προθεσμία υποβολής των capital plans στην ΕΚΤ έληξε στις 10 Νοεμβρίου και πλέον άρχισε η διαδικασία αξιολόγησής τους
Μέχρι τα τέλη του 2014 θα έχει αξιολογήσει η ΕΚΤ τα σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης (capital plans) που κατέθεσαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες που απέτυχαν στη δοκιμασία των stress tests.
"Η ΕΚΤ θα έχει αξιολογήσει τα capital plans μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους", γνωστοποίησε, μέσω σημερινών δηλώσεών της, η αντιπρόεδρος του ενιαίου μηχανισμού εποπτείας (SSM) των ευρωπαϊκών τραπεζών Sabine Lautenschläger.
Όπως εξήγησε η Lautenschläger, οι τράπεζες που κατέθεσαν στην ΕΚΤ τα σχέδια για την κάλυψη των κεφαλαιακών τους αναγκών, θα έχουν λάβει απάντηση από την ΕΚΤ μέχρι τα τέλη του 2014.
"Τα capital plans η ΕΚΤ τα παρέλαβε. Η προθεσμία υποβολής τους έληξε στις 10 Νοεμβρίου και πλέον αρχίσαμε να τα αξιολογούμε", ανέφερε η αντιπρόεδρος του SSM, στο περιθώριο ομιλίας της σε εκδήλωση στη Στοκχόλμη.
"Λάβαμε capital plans από 13 συνολικά τράπεζες, όσες απέτυχαν στα stress tests", πρόσθεσε, τέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης