Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Αδύναμη" η AIG να "σηκώσει τη Wall Street

tags :
Μετά από μία ιδιαιτέρως νευρική συνεδρίαση, η Wall Street έκλεισε με μεικτά πρόσημα, καθώς οι επενδυτές έδειξαν ότι τηρούν στάση αναμονής απέναντι σε «ανοιχτά» ζητήματα που απασχολούν την αμερικανική οικονομία. Αφενός οι προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου για την προώθηση της μεταρρύθμισης στον κλάδο της υγείας έπληξε τον σχετικό κλάδο, και αφετέρου η αυριανή συνάντηση του Μ. Ομπάμα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό έδωσαν την εντύπωση ότι οποιαδήποτε αστάθεια στις κεφαλαιαγορές θα καμφθεί.
Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,13% στις 10.552,52 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,22% στις 1.138,50 μονάδες, ενώ Nasdaq κέρδισε 0,22% στις 2.332,21 μονάδες
Η μετοχή της AIG ξεχώρισε σήμερα στα ταμπλό της Wall, καθώς σημείωσε κέρδη 3,8%, μετά την ανακοίνωση της πώλησης της μονάδας Alico στην MetLife (+4,1%) έναντι τιμήματος ύψους 15,5 δισ. δολαρίων.
Τη μεγαλύτερη άνοδο στο δείκτη S&P 500, σημείωσε η η Sprint Nextel η οποία διαμορφώθηκε στο +5,8%, καθώς η δυναμική μείωση του λειτουργικού κόστους, με σκοπό τη μεγαλύτερη ανάπτυξη εσόδων τυχαίνει μεγάλης αποδοχής από το επενδυτικό κοινό.
Στο +2,8% βρέθηκε η μετοχή της McDonald΄s, μετά την ανακοίνωση για αύξηση των πωλήσεων της κατά 4,8% το Φεβρουάριο, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 2,1%. Στις ΗΠΑ οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 0,6%, στην Ευρώπη 5,4% ενώ στην Ασία, Μ. Ανατολή και στην Αφρική σημείωσαν άλμα 10,5%.
Φτωχή από μακροοικονομικά στοιχεία η σημερινή ημέρα, το πέρας της οποίας θεωρείται ως το κλείσιμο ενός έτους από την «έναρξη» της ανάκαμψης. Ο δείκτης S&P 500 έχει σημειώσει κέρδη της τάξεως του 70% από την 9 Μάρτη 2009, όταν και είχε βρεθεί σε χαμηλά 12 ετών, παρόλο που από τις αρχές του έτους, ο S&P 500 χάνει το 8,1%.
Τη βοήθεια των Αμερικανών ζήτησε ο Μπαράκ Ομπάμα προκειμένου να περάσει το κρίσιμο νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση στην Υγεία τη «γραμμή τερματισμού» στο Κογκρέσο τις επόμενες δύο εβδομάδες. Μιλώντας από την Πενσιλβάνια, ο Ομπάμα κάλεσε επίσης της ασφαλιστικές εταιρείες να μην ανατιμήσουν άλλο το ασφάλιστρα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης