Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εurostat: Οι μεταρρυθμίσεις στις χώρες της κρίσης αποδίδουν καρπούς - Οριακή αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ κατα 0,1%

Εurostat: Οι μεταρρυθμίσεις στις χώρες της κρίσης αποδίδουν καρπούς - Οριακή αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ κατα 0,1%
Καλύτερο παράδειγμα η Ελλάδα, που με το +0,7 % κατά το τρίτο τρίμηνο, μετρά την καλύτερη επίδοση στην ευρωζώνη και την τρίτη καλύτερη στην ΕΕ
Η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης "γλίτωσε" την ύφεση οριακά, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat.
Κατα το τρίτο τρίμηνο του έτους το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,1%, μετά τη συρρίκνωσή του την άνοιξη κατά 0,1%.
«Η ανάπτυξη έχει εξασθενήσει και εάν λάβει κανείς υπόψη έρευνες όπως τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος του Ifo, τότε θα πρέπει να αναμένει για το χειμώνα στασιμότητα, στην καλύτερη περίπτωση. Αυτό οφείλεται εν μέρει στη μείωση του ρυθμού αύξησης του παγκόσμιου εμπορίου, το οποίο επηρεάζει, όπως διαπιστώνουμε, τη διάθεση των επιχειρήσεων για επενδύσεις», δήλωσε ο οικονομολόγος της Deutshe Bank, Stephan Shneider.
Όπως αναφέρει σχετικό δημηοσίευμα της Deutsche Welle ειδικοί, η οριακή αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ οφείλεται στην άνοδο των εξαγωγών, κυρίως, όμως, στην ενίσχυση της κατανάλωσης. Σε αυτό όμως δεν μπορεί κανείς να στηριχθεί μακροπρόθεσμα.
Ικανοποιητικά ήταν και τα στοιχεία για τη Γαλλία, όπου το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% το τρίτο τρίμηνο του 2014. «Δεν μπορούμε βέβαια να μιλήσουμε για βιώσιμη ανάπτυξη», επισημαίνει ο Shneider, «δεν αντικατοπτρίζει άλλωστε το υποτονικό στην παρούσα φάση κλίμα στις γαλλικές επιχειρήσεις. Μπορεί να δίνει προσωρινή ανάσα στην πολιτική, ωστόσο δεν πρόκειται για μήνυμα ότι η γαλλική οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει συνολικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης