Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Δημιουργία επενδυτικού fund 300 δισ. ευρώ - Στόχος η προσέλκυση διεθνών επενδυτών στην ευρωζώνη

Κομισιόν: Δημιουργία επενδυτικού fund 300 δισ. ευρώ - Στόχος η προσέλκυση διεθνών επενδυτών στην ευρωζώνη
Το επενδυτικό fund αποτελεί τη βασική πρωτοβουλία του Jean-Claude Juncker, νέου προέδρου της Κομισιόν
Τη δημιουργία επενδυτικού fund ύψους 300 δισ. ευρώ σχεδιάζει η Κομισιόν, στα πλαίσια του νέου αναπτυξιακού σχεδίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το fund θα χρηματοδοτείται από τον ευρωπαϊκό προυπολογισμό ή από τη Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και θα στοχεύει στη προσέλκυση επενδυτών να χρηματοδοτήσουν τις ευρωπαϊκές υποδομές.
Το πρόγραμμα αυτό, που θα ανέρχεται σε πάνω από 300 δισεκατ. ευρώ και θα εκτείνεται σε βάθος τριών χρόνων, αποτελεί τη βασική πρωτοβουλία του Jean-Claude Juncker, νέου προέδρου της Κομισιόν.
"Αυτό θα είναι μια μεγάλη δοκιμασία για την αξιοπιστία", δήλωσε σχετική με το θέμα πηγή, που προτιμά την ανωνυμία της.
Το επενδυτικό αυτό fund θα ανέρχεται στο 0,8% του ευρωπαικού ΑΕΠ σε διάστημα τριών ετών.
Οι αδύναμες οικονομίες ποντάρουν σε αυτό, καθώς αποτελεί μια από τις λίγες διαθέσιμες πηγές επενδυτικών δαπανών σε μια περίοδο που πρέπει να περικοπούν οι προϋπολογισμοί τους για να αντεπεξέλθουν στους στόχους της ΕΕ για το έλειμμα.
Σύμφωνα με τους Financial Times, η ΕΕ αναμένεται να λάβει ένα μεγάλο ρίσκο, ώστε να επιτρέψει να επωφεληθούν οι επενδυτές.
Στελέχη της Κομισιόν τόνισαν ότι το σχέδιο έχει ελεγχθεί σε μεγάλο βαθμό από θεσμικά όργανα των Βρυξελλών και από μερικές πρωτεύουσες της ΕΕ και ειδικά το Βερολίνο.
Η πρόταση για χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ ή τον προϋπολογισμό της ΕΕ έρχεται σε αντίθεση με την πρόταση του Βερολίνου, για ένα σχέδιο που θα αντλεί 500 δισεκατ. ευρώ από το ταμείο της ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης