Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sigmar Gabriel (Γερμανός υπουργός Οικονομίας): Αυστηρότερες κυρώσεις στη Ρωσία θα χειροτερέψουν την κατάσταση

Sigmar Gabriel (Γερμανός υπουργός Οικονομίας): Αυστηρότερες κυρώσεις στη Ρωσία θα χειροτερέψουν την κατάσταση
Είναι ενωρίς να προβλεφθεί η επίδραση των σκληρών δηλώσεων της Merkel στο πλαίσιο της συνόδου των G20
Μολονότι η Γερμανίδα Καγγελάριος δήλωσε το Σάββατο ότι η ΕΕ εξετάζει να επιβάλλει επιπλέον κυρώσεις στη Ρωσία, ο Γερμανός υπουργός οικονομίας Sigmar Gabriel, δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως οι αυστηρότερες κυρώσεις στη Ρωσία θα βοηθήσουν να βρεθεί λύση στην Ουκρανική κρίση.
Συγκεκριμένα, ο Sigmar Gabriel, αντικαγγελάριος και ηγέτης του κεντρο-αριστερού κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), συμμετέχει στην κυβέρνηση του συντηρητικού κόμματος της Μέρκελ, δήλωσε στο τηλεοπτικό σταθμό ARD της Γερμανίας, ότι δεν πιστεύει πως οι κυρώσεις θα υποχρεώσουν τον Vladimir Putin να αλλάξει πολιτική.
Η Merkel και ο Gabriel των οποίων τα κόμματα έχουν την πλειοψηφία στο Γερμανικό κοινοβούλιο, μέχρι τώρα συμφωνούσαν στις κυρώσεις, ακόμη και όταν εκπρόσωποι της γερμανικής βιομηχανίας διατύπωσαν έντονες αντιρρήσεις.
Είναι ενωρίς δε, να προβλεφθεί η επίδραση των νέων σκληρών δηλώσεων που έκανε η Merkel στο πλαίσιο της συνόδου των G20 στο Μπρίσμπέιν της Αυστραλίας.
Οταν ρωτήθηκε ο Gabriel δήλωσε:"δεν μπορώ να καταλάβω με ποιόν τρόπο οι κυρώσεις θα βοηθήσουν τη χώρα μας να βελτιώσει την οικονομία της.
Με αυτή την τακτική το μόνο πετυχαίνουμε είναι να χειροτερέψουμε την κατάσταση".
Συμπλήρωσε δε ότι: "Είναι σωστό που η Angela Merkel και ο Frank-Walter Steinmeier (τέως αργηγός του SPD και τώρα "Νέστορας" του κόμματος), εστιάζουν στον διάλογο και όχι στην αντιπαράθεση, όπως άλλοι εταίροι. Για παράδειγμα, θεωρώ απόλυτα λάθος να απειλούμε τα σύνορα της Ρωσίας μέσω του ΝΑΤΟ".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης