Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Θετική ώθηση από τον Draghi

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Θετική ώθηση από τον Draghi
O σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,41% στις 337 μονάδες
Mε κέρδη τερμάτισαν, σήμερα, Δευτέρα, οι ευρωπαϊκοί δείκτες, λαμβάνοντας ώθηση από τα νέα σχόλια του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, M. Draghi ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα εάν οι συνθήκες το απαιτήσουν.
Aναλυτικότερα ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,41% στις 337 μονάδες.
Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 0,26% στις 6.672 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,57% στις 9.312 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,56% στις 4.226 μονάδες.
Ωστόσο, οι συναλλαγές σήμερα ήταν περιορισμένες, με τον όγκο να είναι κατά 29% χαμηλότερος σε σχέση με το μέσο όρο των τελευταίων 30 ημερών.
Σημειώνεται πως ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, δεσμέυτηκε ότι «η αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ συνιστά μια πιθανότητα. Εάν επεκταθεί το πρόγραμμα αγοράς assets, δεν αποκλείεται τότε να συμπεριληφθούν οι αγορές κρατικών ομολόγων».
Παράλληλα ο ισχυρός άντρας της Φρανκφούρτη επαναδιατυπώνει τη δέσμευση της ΕΚΤ για τη λήψη νέας δράσης, εάν απαιτηθεί, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η ΕΚΤ είναι πρόθυμη να υιοθετήσει περισσότερα μη συμβατικά μέτρα, αν αυτό καταστεί αναγκαίο».
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης ανήλθε στα 18,5 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο από 10,8 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

www.baningnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης