Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στηρίζουν Λαγκάρντ για το ΔΝΤ οι G8

Στηρίζουν Λαγκάρντ για το ΔΝΤ οι G8
(upd)Την υποψηφιότητα της γαλλίδας υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), στηρίζει πλέον η ομάδα των οκτώ μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο (G8), σύμφωνα με δηλώσεις του γάλλου υπουργού Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ.
Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Μεξικού Αγκουστίν Κάρστενς είναι ο μόνος μέχρι στιγμής συνυποψήφιος της Λαγκάρντ για τη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ. Όμως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και τα μέλη της Ομάδας των Οκτώ που ανήκουν στην ΕΕ --Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία και Γερμανία-- τάσσονται θερμά υπέρ της Λαγκάρντ, πρόσθεσε ο Ζιπέ.
Η Κριστίν Λαγκάρντ επισκέπτεται τη Βραζιλία για να παρουσιάσει στην Κυβέρνηση της χώρας την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως ανακοίνωσε η Πρεσβεία της Γαλλίας στη λατινοαμερικανική χώρα.Η Γαλλίδα Υπουργός Οικονομίας πρόκειται να συμπεριλάβει επίσης την Κίνα και την Ινδία.
Στο πρόγραμμα της κυρίας Λαγκάρντ συμπεριλαμβάνονται δείπνο, το οποίο θα της παραθέσει ο Βραζιλιάνος ομόλογός της, Γκίντου Μάντεγκα, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας της Βραζιλίας, Αλεσάντρε Τομπίνι.
Η Γαλλίδα Υπουργός θεωρείται η επικρατέστερη υποψήφια για να διαδεχθεί τον συμπατριώτη της, Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος διώκεται στη Νέα Υόρκη για απόπειρα βιασμού και παραιτήθηκε από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ.Υπενθυμίζεται πάντως, πως Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα έχουν ταχθεί εναντίον της υποψηφιότητας της Κριστίν Λαγκάρντ και θεωρούν πως στην ηγεσία του ΔΝΤ πρέπει να βρεθεί ένας άνθρωπος από τις χώρες που έχουν αναδυόμενες οικονομίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης