Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιθανή η επιβολή προστίμου στη Γαλλία - Έως και τα 4 δισ. ευρώ η «τιμωρία» της Κομισιόν για το δημοσιονομικό έλλειμμα

Πιθανή η επιβολή προστίμου στη Γαλλία - Έως και τα 4 δισ. ευρώ η «τιμωρία» της Κομισιόν για το δημοσιονομικό έλλειμμα
Εντός των επόμενων ημερών η απόφαση της Κομισιόν για τον προϋπολογισμό του 2015
Το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου στη Γαλλία εξακολουθεί να εξετάζει η Κομισιόν, λόγω της αδυναμίας του Παρισιού να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα.
Ενόψει της τελικής έγκρισης ή απόρριψης του γαλλικού προϋπολογισμού για το 2015, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μιλώντας στο Reuters, διαμηνύουν πως η επιβολή προστίμου στη Γαλλία - το οποίο υπολογίζεται περίπου 4 δισ. ευρώ - παραμένει μια σοβαρή επιλογή.
Βέβαια, ακόμη συνεχίζονται οι συζητήσεις προκειμένου να βρεθεί τρόπος να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, φοβούμενες οι Βρυξέλλες ότι θα πυροδοτούσε τα αντιευρωπαϊκά αισθήματα στη χώρα.
Άλλωστε, το Βερολίνο σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε μια τέτοια εξέλιξη, παρόλα αυτά επιμένει ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι ευρωπαϊκοί κανόνες.
Όπως μεταδίδει το EuroActiv, αξιωματούχοι εξετάζουν ενδελεχώς τα νομικά κείμενα προκειμένου να «παραβλέψουν» τη συνεχή αδυναμία της Γαλλίας να πετύχει τους στόχους του ελλείμματος και παράλληλα, να «κατευνάσουν» τα μικρότερα κράτη μέλη που έχουν πληγεί από τα προγράμματα διάσωσης και ισχυρίζονται ότι εάν «παραβλεφθούν» οι κανόνες για τη Γαλλία, τότε τα ίδια θα χάσουν σε αξιοπιστία.
«Αν η πειθαρχική διαδικασία πρέπει να ενταθεί, λόγω της μη αποτελεσματικής δράσης εκ μέρους της Γαλλίας, αυτό θα σήμαινε πρόστιμο, σύμφωνα με τους κανόνες», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ με άμεση γνώση των συζητήσεων.
Η απόφαση για την επιβολή προστίμου θα μπορούσε να ληφθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες, τόνισαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης