Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο 5.000 ευρώ στον ιδρυτή της γαλλικής ακροδεξιάς Le Pen για ρατσιστική δυσφήμιση

tags :
Πρόστιμο 5.000 ευρώ στον ιδρυτή της γαλλικής ακροδεξιάς Le Pen για ρατσιστική δυσφήμιση
Το δικαστήριο επιβεβαίωσε την απόφαση που είχε εκδοθεί τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους
Το πρόστιμο των 5.000, που είχε επιβληθεί στον Jean-Marie Le Pen, ιδρυτή του ακροδεξιού κόμματος, «Εθνικό Μέτωπο (FN)» της Γαλλίας, που κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της ρατσιστικής δυσφήμισης, επικύρωσε την Πέμπτη το εφετείο του Παρισιού.
Το δικαστήριο επιβεβαίωσε την απόφαση που είχε εκδοθεί τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, κατά την οποία ο Le Pen κρίθηκε ένοχος για συκοφαντική δυσφήμηση, όταν κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης του κόμματος το 2012 είχε πει ότι οι Ρομά είναι «πουλιά» που, από τη φύση τους, έχουν γεννηθεί «για να κλέβουν».
Μετά τη σημερινή δικαστική απόφαση, ο δικηγόρος του Λεπέν δήλωσε ότι ο πελάτης του θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Στην αρχική δίκη, ο δικηγόρος του, είχε υπερασπιστεί το σχόλιο του πελάτη του, χαρακτηρίζοντάς το «χιουμοριστικό λεκτικό παιχνίδι».
Ο Le Pen, πλέον επίτιμος πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, είναι διαβόητος για τα ξεσπάσματά του, όπως το 1987, είχε χαρακτηρίσει το Ολοκαύτωμα ως μια «απλή λεπτομέρεια» στην ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η κόρη του ιδρυτή του ακροδεξιού κόμματος, η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου, επιδιώκει να δημιουργήσει μια πιο μετριοπαθή εικόνα για το κόμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης